Kurset ble avholdt i nydelig vårvær på Søve skole (Ulefoss) med kyndig veiledning av to dyktige instruktører. Det var en morgenfrisk gjeng som var svært motivert for å få timer timer bak rattet på landbrukets viktigste trekkraft.

Kurset startet med en HMS-gjennomgang og en kort teoretisk innføring. En av mange viktige småting vi lærte var f.eks at man skal gå baklengs ut av traktoren. Det er nemlig i nettopp inn- og utstigning mange småulykker skjer. Man skal jo "bare"..

 

Deretter fikk alle hver sin traktor, og kunne øve seg på alt fra basiskunnskaper i kjøring med traktor både fremover og bakover til påkobling av det mest vanlige utstyret som pallegafler, skuffe, rundballeklype og tilhenger. 

De 6 jentene som deltok var unisont enig om at det var skikkelig gøy å få prøvd seg bak spakene på egenhånd og at dette gav veldig mersmak! Nå var terskelen for å komme seg inn i traktoren forsert, og da er det bare mengdetrening og mer øvelse som gjør mester!

Alle deltakerne var svært fornøyd med både gjennomføring og innhold, og flere spurte om vi kom til å holde et del #2-kurs hvor man bygger videre på det grunnleggende som nå var blitt gjennomgått. Tiden vil vise om det blir flere kurs.