Søndag 19.august var det altså igjen klart for Åpen Gård. Arrangementet har tidligere vært en slager blant både store og små, og da værgudene spilte på lag også i år, ble det ved dagens slutt estimert ca 2.500 besøkende. Vertsgård var Meen gård helt syd i Gjerpensdalen hvor det blant annet produseres korn, frø, høy, poteter og diverse grønnsaker. Her var det anledning til å ta bondens arbeidsplass nærmere i øyesyn både på maskinutstillingen og uti åkern.

De besøkende kunne som vanlig velge mellom ulike aktiviteter og opplevelser. Dyreutstillingen som i år bestod av kalv, sau, gris, geit, kaniner er alltid en publikumsmagnet. Det var også anledning til å ri på hest for de som var modige nok til å prøve det. Videre kunne 4H lære deg hvordan man spikker med kniv, og Gjerpen og Solum Skogeierlag hadde satt opp natursti. På mølla hvor man kunne male sitt eget mel og ta med hjem, ble det antydning til både høy puls og svette panner hos de ivrigste. 

Bygdekvinnelaga veiledet deg i lefsebaking og stod for kulinariske smaksopplevelser i kiosken. Sveletraktoren kom stadig med nye velduftende sylferske leveranser. 

Mange barn fikk seg flotte tatoveringer som de kunne vise frem på første skoledag dagen etter. De som ville kunne få med seg tegnehefter, reflekser og hefter om mat, grønnsaker og dyr. Det var også anledning til å kjøpe med seg grønnsaker fra gårdsbutikken samt lokalproduserte matvarer og skinn fra sau og kje (geit). 

Åpen Gård er et gratisarrangement hvor lokallaget gir gårdsopplevelser og kunnskap om landbruk til de besøkende. Vi håper å se dere igjen neste år!

 

Jammen dukket det opp et eksotisk reinsdyr også :)