Kjøremønster med traktor på ny E6

  • Tips en venn om denne siden

Det er en del forvirring ute og går vedrørende om det er tillatt å kjøre med traktor etter ny 4-felts E6 fra Vist til Sørlia.

Det er skiltet med forbudsskilt nr. 306.3 som betyr. ”Forbud mot traktor og kjøreredskap under 40 km/t”. Skiltet betyr altså at det er forbudt å ferdes med alle traktorer uansett hastighet. I tillegg er det forbudt å ferdes med andre motorkjøretøy som ikke går raskere enn 40 km/t.

Styret i Sparbu Bondelag mener dette forbudet ikke er på sin plass. Det finnes neppe en bedre egnet vei til å kjøre forbi traktor, og gamle E6 skal i tillegg avsmalnes for å gi plass til myke trafikanter. Styret vil derfor jobbe for å få fjernet forbudsskiltet, fortrinnsvis ved anleggsperiodens avslutning.

Endre Skjervø (Frp) og Vidar Meldal

Enighet om landbruk i Steinkjer

Lokalpolitikerne i Steinkjer vil bidra til å utvikle landbruket videre. Det kom tydelig fram under valgmøtet som samstyret for bondelagene holdt tirsdag.

Sparbu Bondelag

Sparbu bondelag inviterer til åpent medlemsmøte foran jordbruksforhandlingene med bondepub og markedring av 90-årsjubileum på Heistad Grendehus 4. februar 2011 kl. 19.30. Velkommen!

Levering av skrapmetall

Styret har undersøkt mulighetene for å få en felles ordning med henting av skrapmetall, hvor den som leverer metallet får betaling pr. kilo.

Gjerde mot elgen

Gjerde mot elgen

De senere årene har elg gjort stor skade på rundball enkelte steder i Steinkjer kommune. En høy elgstamme der elgen er tilvent rundball har gjort at enkelte har fått skade på fôr til en verdi for flere titusener kroner. Nå gjerdes rundballene inn.

Våre samarbeidspartnere