Jens Kihl kjem til leiarmøtet

Publisert 13.11.2019
  • Tips en venn om denne siden

Jens Kihl kjem til leiarmøtet på Thon Hotel Jølster torsdag 14.november.

På torsdag 14.november får vi besøk av Jens Kihl på leiarmøtet på Thon Hotel Jølster. Kihl skal ta tilhøyrarane gjennom temaet "korleis kan distriktskommunane i Vestland komme styrka ut av regionreforma/kommunereforma - sett i lys av valet 2019?".

Jens Kihl er oppvaksen i Ullevål Hageby i Oslo, og er ein norsk journalist og målmann. Kihl var leiar i Norsk Målungdom i perioden 2007 - 2009 og har tidlegare vore politisk aktiv med mellom anna lokalpolitiske verv, som tilsett i SV, samt vore medlem i arbeidsutvalet i Nei til EU. I 2017 vann Jens Kihl Kulturdepartementet sin nynorskpris for journalistar for sin bruk av nynorsk i Klassekampen. Frå hausten 2018 har han jobba i Bergens Tidende som politisk kommentator og dekkar i hovudsak det politiske biletet innanriks.

Kihl er for tida aktuell med boka "Dette er også Noreg - kommunal feelgood", ei bok der han tek føre seg kommunesamanslåingane i Noreg. Kihl har reist på kryss og tvers i landet for å finne svar på spørsmålet om kommunereforma er i ferd med å rasere det som er bra med landet vårt, eller om det er vegen å gå for å sikre gode lokalsamfunn for framtida?

Vi gler oss!

 

 

 

- Eg ser lyst på beitesesongen

- Eg ser lyst på beitesesongen

Landbruks- og matdepartementet har fastsatt reglar som gjer det mogeleg å bruke ulike typar salt til beitedyra i Nordfjella.

Her underviser Gert Runar elevane

Her underviser Gert Runar elevane

Gert Rune Rørvik underviser på Mo og Øyrane vidaregåande skule, avdeling Mo. For tida har han nettundervisning for elevane grunna koronaviruset. Heimekontoret deler han med borna sine.

- Me har sett i gang tiltak

Aukar beredskapen

Koronaviruset gjer at landbrukstenester Sogn SA har auka beredskapen.

- Me jobbar for å finne løysingar

- Me jobbar for å finne løysingar

For å bremse spreiinga av koromaviruset, har fleire land innført restriksjonar på reiser. Dette kan ha stor innverknad på produksjonen i landbruket, som har mange arbeidstakarar frå utlandet.

Nettundervisning

- Det er ein spesiell situasjon

Sigbjørn Norddal er elev på Mo og Øyrane vidaregåande skule, avdeling Mo. For tida har elevane nettundervisning grunna koronaviruset.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Våre samarbeidspartnere