Frode Fjellestad kåra til beste smågrisprodusent

Publisert 24.01.2018
  • Tips en venn om denne siden

- For ein smågrisprodusent er det svært viktig kor mange smågris ein klarar å venje av pr. purke. Difor er det stas å få prisen for flest tal avvente smågris pr. purke, seier Frode Fjellestad

Det var på årsmøtet i Norsvin Sogn og Fjordane den 19. januar at Frode Fjellestad fekk tildelt utmerkinga.   Tala frå 2016 synte at Frode Fjellestad nådde eit resultat på 26,6 avvente smågris pr. purke.  Mo og Øyrane Vidaregåande skule følgde tett i hælane med 26,3 avvente smågris pr. purke.  Sogn og Fjordane Bondelag gratulerer dyktige produsentar med svært godt resultat :)

Frode Fjellestad med diplom og blomar som bevis på at han vart beste produsent av smågris i Sogn og Fjordane i 2016.

 

 

 

- Eg ser lyst på beitesesongen

- Eg ser lyst på beitesesongen

Landbruks- og matdepartementet har fastsatt reglar som gjer det mogeleg å bruke ulike typar salt til beitedyra i Nordfjella.

Her underviser Gert Runar elevane

Her underviser Gert Runar elevane

Gert Rune Rørvik underviser på Mo og Øyrane vidaregåande skule, avdeling Mo. For tida har han nettundervisning for elevane grunna koronaviruset. Heimekontoret deler han med borna sine.

- Me har sett i gang tiltak

Aukar beredskapen

Koronaviruset gjer at landbrukstenester Sogn SA har auka beredskapen.

- Me jobbar for å finne løysingar

- Me jobbar for å finne løysingar

For å bremse spreiinga av koromaviruset, har fleire land innført restriksjonar på reiser. Dette kan ha stor innverknad på produksjonen i landbruket, som har mange arbeidstakarar frå utlandet.

Nettundervisning

- Det er ein spesiell situasjon

Sigbjørn Norddal er elev på Mo og Øyrane vidaregåande skule, avdeling Mo. For tida har elevane nettundervisning grunna koronaviruset.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Våre samarbeidspartnere