Sparing skaper muligheter

  • Tips en venn om denne siden

Aissatou er ei eldre kvinne som har spart i flere år. 31 desember i fjor fikk hun utlevert sparebeløpet sitt.

Da hadde hun spart litt hver uke i 6 måneder. For sparesummen kjøpte hun 10 sekker mais. Hun malte opp en sekk av gangen og solgte maisen på markedet. Etter hvert som inntektene seig på, kjøpte hun nye sekker med mais eller andre ting til huset sitt. Nå som hun var blitt eldre og helsa redusert, var dette måten hun tjente pensjonen sin på. Tidligere brukte Aissatou sparebeløpa sine på å sende barna på skolen eller utstyre huset sitt. Som hun sa: Uten sparing ville jeg aldri klart å sendt barna på skole, utstyrt huset mitt eller sikre meg litt inntekter nå som jeg ikke orker å dyrke mer."

mayo-koui

Nå bygges det

Å krysse elva Mayo-Koui har været krevende. Se film og bilde av bilen som man prøver å dytte opp fra elva

bru

Avgang Kamerun

13 februar reiser 3 av de 4 medlemmene i U-landsutvalget, pluss et tidligere medlem, til Kamerun.

Ny bru i 2018

I disse dager er det full mobilisering av flere landsbyer for å forberede arbeidet til den nest største brua vi har bygd i regionen.

årsmøte bjerkreim bygdekvinnelag

En stille omveltning

Onsdag 25 oktober var snaut 30 damer samla til årsmøte i Bjerkreim Bygdekvinnelag på Vikeså. Foruten årsmøtesaker var det fokus på bistandsarbeidet i Sambolabo.

tur til Sambolabo

Tur til Kamerun

I tidsrommet 13 til 24 februar 2018 vil det bli arrangert tur til Kamerun. Hva med å se Rogalandsgarden i Kameruns arbeid selv?

Gutt drikker skittent vann

Ny brønn i Mayo Kouladje

Mayo Kouladje er en liten landsby med ca 300 mennesker som ligger ca 27 km fra Sambolabo. Nå har de endelig fått et skikkelig brønn.

Våre samarbeidspartnere