En stille omveltning

  • Tips en venn om denne siden

Fra årsmøtet i Bjerkreim Bygdekvinnelag 25.10.2017

Onsdag 25 oktober var snaut 30 damer samla til årsmøte i Bjerkreim Bygdekvinnelag på Vikeså. Foruten årsmøtesaker var det fokus på bistandsarbeidet i Sambolabo.

Terje Øen viste en lysarkserie som han hadde kalt "En stille omveltning". Den gav et innblikk i hva som var gjort i Sambolabo i løpet av 10 år. Og ikke minst hvilke omveltninger arbeidet har medført, spesielt for kvinnene. Fra å ha vært nærmest usynlige i det offentlige lokalmiljøet, har kvinnene nå blitt en viktig utviklings aktør samtidig som de er i ferd med å bygge opp og utvikle sin egen økonomi. U-landsutvalget har besøkt 5 Bygdekvinnelag i Rogaland det siste året. De 5 laga har også gitt vel 20 000 kroner til prosjektet. BRAVO!

Vi tar gjerne en tur til de andre laga også for å fortelle en god historie til dere som har støtta prosjektene i mange tiår! Godt jobba!

 

bru

Avgang Kamerun

13 februar reiser 3 av de 4 medlemmene i U-landsutvalget, pluss et tidligere medlem, til Kamerun.

Ny bru i 2018

I disse dager er det full mobilisering av flere landsbyer for å forberede arbeidet til den nest største brua vi har bygd i regionen.

tur til Sambolabo

Tur til Kamerun

I tidsrommet 13 til 24 februar 2018 vil det bli arrangert tur til Kamerun. Hva med å se Rogalandsgarden i Kameruns arbeid selv?

Gutt drikker skittent vann

Ny brønn i Mayo Kouladje

Mayo Kouladje er en liten landsby med ca 300 mennesker som ligger ca 27 km fra Sambolabo. Nå har de endelig fått et skikkelig brønn.

legging av dekket Mayo-Sangana

Den første brua i 2017 er ferdig

I 2017 skal det bygges to nye bruer - 3 april var dekket lagt på den første brua over elva Mayo-Sangana, og da er det full mobilisering!

Våre samarbeidspartnere