En stille omveltning

  • Tips en venn om denne siden

Fra årsmøtet i Bjerkreim Bygdekvinnelag 25.10.2017

Onsdag 25 oktober var snaut 30 damer samla til årsmøte i Bjerkreim Bygdekvinnelag på Vikeså. Foruten årsmøtesaker var det fokus på bistandsarbeidet i Sambolabo.

Terje Øen viste en lysarkserie som han hadde kalt "En stille omveltning". Den gav et innblikk i hva som var gjort i Sambolabo i løpet av 10 år. Og ikke minst hvilke omveltninger arbeidet har medført, spesielt for kvinnene. Fra å ha vært nærmest usynlige i det offentlige lokalmiljøet, har kvinnene nå blitt en viktig utviklings aktør samtidig som de er i ferd med å bygge opp og utvikle sin egen økonomi. U-landsutvalget har besøkt 5 Bygdekvinnelag i Rogaland det siste året. De 5 laga har også gitt vel 20 000 kroner til prosjektet. BRAVO!

Vi tar gjerne en tur til de andre laga også for å fortelle en god historie til dere som har støtta prosjektene i mange tiår! Godt jobba!

 

mayo-koui

Nå bygges det

Å krysse elva Mayo-Koui har været krevende. Se film og bilde av bilen som man prøver å dytte opp fra elva

Sparing skaper muligheter

Aissatou er ei eldre kvinne som har spart i flere år. 31 desember i fjor fikk hun utlevert sparebeløpet sitt.

bru

Avgang Kamerun

13 februar reiser 3 av de 4 medlemmene i U-landsutvalget, pluss et tidligere medlem, til Kamerun.

Ny bru i 2018

I disse dager er det full mobilisering av flere landsbyer for å forberede arbeidet til den nest største brua vi har bygd i regionen.

tur til Sambolabo

Tur til Kamerun

I tidsrommet 13 til 24 februar 2018 vil det bli arrangert tur til Kamerun. Hva med å se Rogalandsgarden i Kameruns arbeid selv?

Gutt drikker skittent vann

Ny brønn i Mayo Kouladje

Mayo Kouladje er en liten landsby med ca 300 mennesker som ligger ca 27 km fra Sambolabo. Nå har de endelig fått et skikkelig brønn.

Våre samarbeidspartnere