Landbruks- og matminister Trygve Slagsvold Vedum trykker på play-knappen, når prosjektet ”Smaken av lokalmat” lanseres i Mathallen i Oslo tirsdag.

Gjedrem er blant de mange som sender sauene opp i Sirdalsheiene hver sommer, og filmen er tatt opp i forbindelse med sankingen under Sirdalsdagene.

Foruten familien Gjedrem viser filmene ekteparet Astrid og Oddbjørn Olsen som lager ost på Kjerringøy, fruktbonden Amund Berger som dyrker epler og kirsebær i Buskerud,  mølleren Trygve Nesje som lager mel på Holli mølle i Østfold, og epledyrkeren Asbjørn Børsheim som lager sider i Hardanger.

”Smaken av lokalmat” er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Norsk landbrukssamvirke.

Prosjektet skal styrke omdømmet til norsk landbruk og matproduksjon blant forbrukerne, og samtidig gjøre relevante støtteordninger kjent for nye og etablerte lokalmatprodusenter.

I filmene forteller bøndene både om produktene og om bakgrunnen for at de har valgt å satse som småskalaprodusenter.

Filmene er laget av kommunikasjonsselskapet Visualdays, og skal distribueres på nettsiden www.smakenavlokalmat.no.