Nyheter

GOD JUL!

kyr

Vi i Rogaland Bondelag ønsker alle en riktig god jul og et godt nytt år. Kontoret er tidvis stengt mellom jul og nyttår, men vi leser mail sporadisk og du kan nå oss på mobil om noe skulle haste. Våre mobilnummer finner du på våre hjemmesider under fanen "om Rogaland Bondelag".

Å elske en bonde

Visste du at at ein deltakande partnar kan ha stor betydning for trivsel, motivasjon og økonomisk resultat på ein gard? Det er nå forska på å funne at stemmer. Korleis verta / få ein deltakande partnar? Legg til rette, be om , set ord på ynskjer, avklar roller og forventningar, la bonderomantikken blomstra. Dette var berre noko av det som vart presentert for dei rundt 70 som deltok på konferansen "Å elske en bonde" 10. desember i Oslo.

Samvirkekonferansen 2016

korn

Samarbeidsrådet for landbruksorganisasjonane i Rogaland inviterer til Samvirkekonferanse torsdag 21. januar- fredag 22. januar 2016 på Scandic hotell Forus, Stavanger. Tema for konferansen vil være korn og kraftfôrpolitikken, samt markedsmakt/markedsbalansering med mer.

Synnetatte gressballer

Flom

- Det er enormt med gressballer over alt i vannet, på veiene, i hagene hvor flommen har trukket seg tilbake, sier Kjell Andreas Heskestad, styremedlem i Rogaland Bondelag. Om lag 1000 baller er ute på tur her i Lund kommune, og kanskje kan to tredjedeler reddes. Jeg har snakket med flere av bøndene og det er mange som hjelper til, avslutter Heskestad.

Er du rammet av flom? Her er noen råd.

Roger Egeli, Eigersund Kommune

Ekstremværet Synne er endelig over, og vannmassene er i ferd med å trekke seg tilbake. Men fortsatt er det flom i flere vassdrag. Her er noen tips til håndtering i etterkant.

Synne rammer Rogaland

Flere bygder i Rogaland er rammet av ekstremværet Synne. Hus og gårder er oversvømmet og bygder er avskåret fra omverdenen. Nå er flommen heldigvis i ferd med å avta.

Er du Norges superbonde?

bonde

NRK søker deltakere mellom 18 og 50 år til en ny tv-serie der bønder fra hele landet konkurrerer i alt som skal til for å drive en norsk gård.

Våre samarbeidspartnere