Nyheter

Avduking av bautastein i Randaberg

randaberg, bautastein

Randaberg Bondelag satte opp en bautastein for å hedre alle de som med håndmakt har dyrka jorda, grøftet og fjernet stein. .Her synger Randaberg Mannskor før varaorfører Jarle Bø avduker steinen. Vel 150 personer møtte opp til sermonien i fantastisk vær søndag 27 april.

Norges Bondelag har lagt fram jordbrukets krav

”Bondelaget har lagt fram et klimasmart og nøkternt krav som vil være med på å sikre bøndenes framtid i Norge”, sier Ole Andreas Byrkjedal, leder for Rogaland Bondelag.

Oppsummering av kravet 2014.

Jordbruket sitt forhandlingsutvalg forventer at Stortinget sitt mål om auke imatproduksjonen og lønnsomhet vert følgd opp i årets jordbruksoppgjør. Inntektsnivået i jordbruket må hevjast slik at avstanden til andre grupper vert redusert.

Måltidets Hus Bondevenn

Måltidets Hus bondevenn

Stavanger Bondelag har utnevnt Måltidets Hus til Bondevenn.

GOD PÅSKE!

påske

Rogaland Bondelag ønsker alle en riktig god påske. Vi tar fri torsdag, fredag og mandag, men er ellers på kontoret og vi er tilgjengelige per telefon

Aksjonsdag på Kvadrat

aksjonsdag

Styret og kontoret sto på stand på Kvadrat, hvor vi delte ut chips, brosjyrer og utnevnte Jonny Engelsvoll til Bondevenn.

Bondevenn

bondevenn

Sokndal Bondelag utnevnte Sogndalstrand kulturhotell til Bondevenn. Dette fordi de bruker lokale råvarer fra gårdene i området på sitt kjøkken og fordi de har turer for turister hvor det å vise frem norsk landbruk og kulturlandskap er målet med turene.

Vårens vakreste eventyr

rasmus

På Fogn i Finnøy kommune er lamminga godt i gang. Rasmus Bø har 200 vinterfôra sau og venter ca 450 lam. Rasmus steller godt med dyra og det er populært for barn og forbispaserende å komme innom sauhuset for en titt. Besøket blir tatt godt imot og får både se fødsler og kose med lam. Det er lange dager og våkne netter, men Rasmus får god hjelp av sin far.

Våre samarbeidspartnere