Nyheter

Bønder aksjonerte i nordfylket

Oppmøte utfor NAV

Stort oppmøte på aksjon mot statens tilbud i jordbruksoppgjøret.

Aksjon E- 39 krossmoen

aksjoner

Felles aksjon med Egersund, Helleland, Lund og Sokndal Bondelag.

Time Bondelag

timer

Time Bondelag har hatt traktorkolonne fra Håland til Bryne og endte opp på rådhuset der varaordfører fikk overrukket ein vase med en blomsterbukett i. Vasen var en tom melkekartong og blomstene var bjørkelauv og løvetannblomster. Han takka for buketten ,sa han forsto symbolikken å tilførte at han ikke var enig i alt med Listhaug. Time Bondelag

Brudd i jordbruksforhandlingene

”Regjeringa fører en jordbrukspolitikk som vil svekke matproduksjonen i Rogaland,” sier leder i Rogaland Bondelag, Ola Andreas Byrkjedal.

Gardsbesøk i Vindafjord

olaug

Stortingsrepresentant Olaug Bollestad (KRF) var måndag på besøk i Vindafjord. Krf-følget la turen innom Haugen gard i Skjold der dei fekk møta representantar frå lokale bondelag. Vindafjordordførar Ole Johan Vierdal (SP) var og med på møtet.

Statens tilbud ble lagt frem i dag

Tilbudet fra staten i årets jordbruksforhandlinger svarer dårlig på framtidens utfordringer for norsk matproduksjon. Bøndene tilbys en inntektsvekst som bare er litt over halvparten av det andre grupper får. Dette vil øke inntektsavstanden mellom bønder og andre grupper. En økning av totalramma på 150 millioner kroner, som er ti prosent av det bøndene ba om

Månedens Agrigrûnder

Samboerne Audun Nårstad (31) og Christine Soma (27) er to unge sauebønder på Ombo i Finnøy kommune. De har barna Pia(4), Ailo(1) og Iben(3mnd). Det tok over gårdsbruket etter Audun sin tante og onkel i september 2012.

Bondevenner- Tysvær Bondelag

tysvær bondevenn

I påsken utnevnte Tysvær Bondelag sine bondevenner. Temaet var bruk av norsk mat, og Sandra Andrea Kvammen Aksland og Jan Atle Kalkvik ble hedret av næringen. Begge er opptatt av lokale råvarer og bruker mye kortreist mat i virksomheten sin.

Våre samarbeidspartnere