Nyheter

Åpen gård- arrangement i Rogaland

esel

Det arrangeres Åpen gård i Riska, Tysvær, Sandnes og på Varhaug. Oversikten finner du under.

Båndtvang

Det er båndtvang i hele landet fra 1. april til 20. august (§ 6 i Hundeloven). I denne perioden skal hunder holdes i bånd eller være forsvarlig inngjerdet. Båndtvangen er til for å verne vilt og husdyr da det i denne perioden er mange sårbare ungdyr, på beite og i naturen.

- Dette er ikkje eit glansbilete

15. mai 2002 var første gong maskinane sveiv i mjølkekarusellen. Det var ei stor utvikling å gå frå 25 til 100 kyr.

Bjørn Egil Friestad, ein av Jærens store mjølkeprodusentar, veit kva det kostar å bli storbonde. Han tenker ofte på korleis livet ville vore om han dreiv mindre. Les heile det openhjartige intervjuet i Bondevennen. Klikk for å finne link til artikkelen.

God sommer!

olav røysland

Kontoret i Rogaland Bondelag ønsker alle en riktig god sommer. Kontoret er ubemannet frem til mandag 4. august.

Unge bønder- kurs

unge bønder

Årets unge bønder- kurs vil bli avholdt 17.- 18. oktober 2014 på Utsikten i Kvinesdal. Kurset vil i år arrangeres sammen med Vest Agder Bondelag.

KLOKE HENDER TAR GREP- Invitasjon til konferanse om praktiske arbeidsplasser og landbruk

medisin

Konferansen "kloke hender tar grep" arrangeres på Finnøy fredag 22. august i forbindelse med Tomatfestivalen 2014. Flere viktige tema settes på dagsorden.

Arbeiderpartiet vekket av Kæ seie bonden

Storberget

På Bondetinget uttalte Knut Storberget (AP) frå talarstolen at Kæ seie bonden hadde fått AP til å vakna. Den uttalelsen resulterte i fornying av garderoben.

Årsmøte i Norges Bondelag

kjell andreas

Rogaland Bondelag stiller med 12 utsendingar til møtet. Etter leiar i Norges Bondelag Nils T Bjørke sitt innlegg vart det opna for generaldebatt. Rogalandsdelegasjonen er aktive og følgjande har hatt innlegg frå talarstolen: Ola Andreas Byrkjedal, hans innlegg er lagt ved. Marit Epletveit, Sonja Herikstad Skårland, Lisa Breiland, Kjell Andreas Heskestad og Arne Berge har også hatt innlegg som fekk gode tilbakemeldingar , enten i replikk eller ved kontakt i pause.

Våre samarbeidspartnere