1. Hvor mange sauer og lam beiter i skog og fjell hver sommer?
A: 20 000
B: 200 000
C: 2 millioner

2. I Norge er det 39 000 bønder, men hvor mange jobber i matindustrien, med foredling av råvarene fra landbruket?
A: 13 000 personer
B: 33 000 personer
C: 46 000 personer

3. På Stranda lages Grandiosa og annen pizza med 4600 tonn norsk ost hvert år. Hvor mange kuer trengs til dette?
A: 600 kuer
B: 6 200 kuer
C: 26 000 kuer

4. Hva er ei kombiku?
A: Ei ku som gir både kjøtt og melk.
B: Ei ku som er både brun og hvit.
C: Ei ku som både er ute på beite og inne i fjøset.

5. Bruker norske husdyr mer eller mindre antibiotika enn for 25 år siden?
A: Mer
B: Mindre

6. Kan man bli syk av å spise rå egg?
A
: Nei, i Norge er egg fri for salmonella
B: Nei, men man kan bli kvalm av eggedosis.


7. Hva kan man fôre kyllingen med?
A: Gjæret trevirke
B: Gras
C: Biorest

Se fasiten og svaret på hvor godt du kjenner norsk landbruk!