– Kurset for Unge bønder er det med flest påmelde og det som ble først fullbooket, sier Ida Marie Ruud, prosjektleder for Landbrukshelga.
 

Hele 37 bønder under 35 har meldt seg på en hel helg på Rømskog SPA og Resort.

– Dette er først og fremst et kurs for de som skal begynne som aktive gårdbrukere kanskje først om noen år, forteller føstekonsulent i Østfold Bondelag Une Leirset Tysdal.

Det er Østfold Bondelag som arrangerer kurset for Unge bønder, som er et av flere kurs under Landbrukshelga.


– Vi har valgt å holde dette kurset fordi vi mener det er viktig å gi de unge en sjanse til å skaffe seg en bred grunnkompetanse som vil komme godt med når de skal kaste seg ut i det store og til tider kompliserte yrkesfeltet det er å være en bonde, sier Leirset Tysdal.

– Men minst like viktig er det å gi dem en mulighet til å bli kjent med andre som er i samme situasjon som dem selv, dette er jo fremtidige kollegaer. Gjennom dette kurset vil de finne felles inspirasjon og pågangsmot.
 

Landbrukshelga er et flerkurskonsept på Rømskog  SPA og Resort 28.-29. januar 2012. Der arrangeres flere parallelle kurs i løpet av en helg. Arrangører er Studieforbundet næring og samfunn og Østfold Landbruksselskap.
Les mer om Landbrukshelga her: http://www.ostfoldlandbruk.no/side3.html