Sveinung Grimsby åpnet kvelden med en presentasjon av Norfima. Videre fortsatte forsker Einar Risvik med engasjert innlegg til fremme for norsk matproduksjon og hvilke uante muligheter som ligger i markedsføring av nordisk, arktisk mat! Neste på programmet var to grønnsaksprodusenter som fortalte om sin produksjon. Roy Hasle i Rygge og Svend Østby i Kråkstad. Etter kaffepausen.......

Gultrotkake fra Råde Bakeri - pausemat på seminar om grønnsaker!

....... var det fagansvarlig på grønt i Norsk Landbruksrådgivning Sør Øst, Hilde Marie Saastad sin tur. Hun snakket om hvilke sorter som kan dyrkes i vårt område, hva som er viktig å tenke på som fersk grønnsaksprodusent og litt om nye trender i markedet.

Kvelden ble avsluttet med Innovasjon Norges Anders Melleby Fremmerlid - han fortalte om finansieringsmuligheter innenfor grøntsektoren. Det nystartede Romerike Grønt ble nærmere presentert av Terje Fossen-Hellesjø og Berit Ullestad fortalte om satsningen på løk i Rygge.

Arrangør av kveldens seminar var felles fagutvalg på grønt i Akershus og Østfold Bondelag. Ta gjerne kontakt med utvalgets medlemmer hvis du lurer på noe. Fagutvalgene gir innspill til begge fylkeslags styrer - på sitt fagfelt.