Organisasjonskurs

Over 2 mandager i januar fikk 10 nye tillitsvalgte i lokallaga en innføring i bondelagsarbeid, landbrukspolitikk og den jobben som gjøres i alle ledd i bondelaget. Marte Gustad Iversen var kursholder og ga en stødig innføring, og gode tips til lokallagsaktivitet og styrearbeid. Vi ønsker de nye tillitsvalgte lykke til i sitt verv og gleder oss til samarbeidet.

Kurs i bruk av sosiale medier

Responsen var fantastisk på kurset hvor Siv-Iren Moe, ansvarlig for sosiale medier i Norges Bondelag og Elise Eng som driver Instagramkontoen @grisebonden ga oss en den ene godbiten etter den andre for hvordan man kan lykkes med å bli god på å «selge» vår hverdag og få forståelse for landbrukets betydning via kanaler i sosiale medier. Rundt 30 deltakere fikk denne kvelden ett innblikk og litt trening, og vi planlegger for en oppfølging utover året.

Lokallagssamling

Torsdag 27. januar samlet vi rekordmange, nærmere 100 lokale tillitsvalgte for å gi påfyll til arbeidet i innspurten fram mot årets jordbruksforhandlinger. Det ble også tid til innledning fra Statsforvalteren som kunne orientere om at høringsforslaget om nye miljøkrav trekkes, og det kommer et nytt forslag utover våren. – Dette viser at det nytter å stoppe uakseptable forslag, sier en foreløpig fornøyd fylkesleder, og kvelden fortsatte med flere godbiter. Vår generalsekretær, Sigrid Hjørnegård orienterte om hvordan vi jobber og skal jobbe framover våren i bondelaget for å nå målet om inntektsløft,  og Anders Huus vår egen "tallknuser" fra næringspolitisk avdeling i Norges Bondelag tok som vanlig for seg detaljene knyttet til både kostnadsdekning og muligheter for å tette deler av inntektsgapet i årets jordbruksforhandlinger.