Deltakere fra hele Østlandet er nå fulle av forventninger til årets Landbrukshelg i Østfold som starter i morgen, lørdag. Selve åpningen er det Landbruksdirektør i Østfold, Thor Bjønnes, som skal stå for.

Etter to dager med kurs og sosial hygge avsluttes Landbrukshelga søndag ettermiddag. Da skal seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Olav Ingebjørn Moe, avrunde Landbrukshelga med en orientering i virkemiddelapparatet som finnes rundt produsenter.  

– Det er viktig at produsenter er godt kjent med apparatet som finnes, spesielt når hverdagen kommer etter at man har foretatt større investeringer, f.eks. i driftsbygninger.  En ting er apparatet i etableringsfasen, men mange vet for lite om mulighetene som finnes når hverdagen kommer og man kanskje begynner å kjenne opp- og nedturene på kroppen, både fysisk og psykisk.

Arrangør av Landbrukshelga er Østfold Landbruksselskap, i godt samarbeid med Studieforbundet næring og samfunn (tidligere BSF). Østfold Bondelag er blant de som holder kurs under Landbrukshelga, og Bondelaget er ansvarlige for; Unge Bønder, Eierskiftekurs, Inn på Tunet og Din gård – et reisemål?

Kontaktperson Landbrukshelg: Ida Marie Ruud, Prosjektleder Østfold Landbruksselskap idamr@ostfoldlandbruk.no, tlf: 975 11 992