Tirsdag 11. mai kl. 08.00 setter Andreas Næss (26) fra Sarpsborg seg i traktoren for å reise til Oslo. Dette gjør han sammen med bønder fra alle landets fylker, som nå er på vei til Stortinget for å gi regjeringa tydelig beskjed om at Norge trenger bonden, også i framtida.

 

 

Bøndene samles til markering i Oslo tirsdag kl 12 - les mer om markeringen, og se den direkte her. 

 

 

- Det er 100 km i traktorsetet, men det er på tide å slå et slag for landbruket. Jeg er ung, fyller 27 år, men jeg vil ha fremtida foran meg som bonde, sier en forhåpningsfull Næss. - Det er moro å få lov til å produsere mat og jeg ønsker at barna mine skal kunne velg om de vil jobbe i næringa. Framtidstro er viktig. Det er ikke vits i å jobbe på dugnad 50 år til.

 

Ordførere ønsker lykke til på turen

Ordfører i Sarpsborg Sindre Martinsen - Evje vil møte opp og ønske Andreas god tur. Det vil bli mulig for pressen å følge Andreas hele veien nordover til Oslo. Ved Jonstenkrysset (ved Mc Donalds og tidligere Smart Club) i Råde vil han bli møtt av ordfører, varaordfører og kollegaer, som vil gi sine hilsener.

Andreas vil i all hovedsak benytte fv. 118 på sin vei, og etter følgende tidsskjema:

Kl.08.00  Oppstart fra Sanne herregård, Desiderias vei 161, Sarpsborg (ved Solli kirke). Følger fv. 118.
Kl. 08.15 Stopp ved Jonstenkrysset, Råde (ved Mc Donalds og tidligere Smart Club). Hilsener fra ordfører René Rafshol og varaordfører Erling Ek Iversen i Råde i tillegg til Hanne Tollerud, ordfører i Moss
Kl. 08.30 Ferden går videre via fv 118/ fv 19 mot Moss, videre via Osloveien og Kambo
Kl. 09.15 Ankomst Sonsveien stasjon, hvor Andreas vil bli møtt av kollegaer fra Follo

Ferden går deretter videre via Gamle Mossevei til Vestby, videre via E6 til Korsegården til Ås, gjennom Ås sentrum til Holstad og deretter på E18 til Oslo. Det blir et stopp i Ås kommune, der Follobøndene møter opp.

Bakgrunn

Det er brudd i årets jordbruksoppgjør fordi regjeringas tilbud ikke gir framtidstro til bonden. Vi vil ha et nødvendig inntektsløft til alle bønder. Vi trenger midler til investeringer i næringa. Vi vil gi muligheter for små og mellomstore bruk. Regjeringa møter oss ikke på noen av disse punktene.

Kontaktpersoner:

Andreas Næss, traktorfører og nestleder i Sarpsborg Bondelag, mobil: 906 82 788

Ole-Kristian Bergerud, fylkesleder i Østfold Bondelag, mobil: 918 45 004

Mina Mjærum Johansen, organisasjonssjef i Østfold Bondelag, mobil: 917 75 831