Flere forteller at de har netter med dårlig søvn og opplever situasjonen som svært krevende. Noen opplever fremtiden til gården som usikker. Dette er svært tøft for de det gjelder.

I slike situasjoner er det viktig at man tar godt vare på seg selv. Det er også viktig at man holder et ekstra øye med på hvordan naboen har det. For mange er det mye støtte i at flere i samme situasjon møtes og prater sammen. Ta gjerne initiativ til å samle noen i grenda di. Da kan dere diskutere praktiske løsninger og kanskje fange opp noen gode råd andre har dratt nytte av. Det å gjøre noe sosialt og snakke om andre tema enn de som bekymrer en er også viktig.

Rådet for psykisk helse har laget en oversikt med forslag til hva man kan gjøre for å ta best mulig vare på seg selv i en ekstra krevende situasjon:

 

Noen å snakke med?

Det kan være lurt å ta kontakt med banken eller regnskapsføreren hvis situasjonen blir krevende økonomisk. HMS-rådgiveren har også mulighet for å være samtalepartner hvis en kjenner på at situasjonen begynner å ta på, slik at det går utover nattesøvn, humør, familielivet eller at hverdagen kjennes tung. NLRs HMS-tjeneste er landbrukets bedriftshelsetjeneste, og kan formidle profesjonell hjelp den veien for de som ønsker det. For å lese mer om vårt tilbud kan du følge denne linken: https://hms.nlr.no/krisebistand/

HMS-rådgiverne i Øst er tilgjengelige på hverdager mellom 0800-1530. Ved behov for akutt hjelp ring legevakta på telefon: 116 117.

Nedenfor finner du en oversikt over hvilken HMS-rådgiver som kan kontaktes når i sommer:

HMS rådgiver

Uke

Telefon

Epost

Randi Finstad Sand

29,30, 31, 32, 33

90 91 42 15

randi.finstad.sand@nlr.no

Anlaug Wennewold

28, 29, 30, 33

97 16 14 69

anlaug.wennevold@nlr.no

Kari-Anne S. Aanerud

27, 28, 31, 32, 33

90 20 74 64

kari-anne.aanerud@nlr.no