Arrangementet Norwegian Travel Workshop (NTW) som åpner i dag, har blitt omtalt som «reiselivets svar på OL». Gode matprodukter fra Østfold er en sentral del av sjarmoffensiven for å få bransjen til å anbefale Østfold som reisemål.


–  Det vi håper skal stå igjen i minnene hos dem som har vært her er en Østfold-tallerken, sier de to matentusiastene som koordinerer det spiselige - kokk Bård Greni Karlsen og Bondelagskokk Kurt Øraas.

Og hva ligger på en Østfoldtallerken?

– God, lokal mat du ikke får andre steder. Vi snakker om hvalerreker, pepperlaks fra Engelsviken, gjørs, Liveche-kylling fra Trøgstad, elgburger og grønnsaker fra Grøde, som er et samarbeid mellom 55 lokale grønnsaksprodusenter. Dette er en del av samarbeidet om regional matkultur, og her ligger Østfold langt framme. Lokal, kortreist mat gir identitet, og det er også en måte å ta vare på nærmiljøet på sier de to kokkene.

Under overskriften Explore Local taste from local farmers at NTW er også Østfold Bondelag involvert i arrangementet. Det er blant annet kjørt ut traktorhengere med bannere flere steder i området.

– En stor takk til de villige bøndene som tok utfordringen og hev seg rundt på søndagskvelden for å få ut disse bannerne! sier organisasjonssjef i Østfold Bondelag Nina Glomsrud Saxrud.

– Vi er veldig glade for å få være en av bidragsyterne til et så anerkjent og viktig arrangement som NTW. Og det er flott at maten som produseres her i fylket er så bra at den blir trukket fram som et viktig salgsargument for reiselivsbransjen, det viser at vi har god grunn til å være stolte av de lokale matprodusentene! understreker Glomsrud Saxrud. 
 

 

NTW 2012 foregår i Fredrikstad og Sarpsborg fra 23.-26. april. Det er Innovasjon Norge som har arrangementet, men det er paraplyorganisasjonen Østfold reiseliv (hvor Østfold Bondelag er en sentral samarbeidspart) som står for det lokale arrangementet.

Se videoen for NRW 2012 i Østfold!