Mandag 13. mai åpner norske bønder opp gårdsbruk over hele landet, og inviterer alle til å følge hverdagen på gården gjennom Facebook.

- Mange er glade i norsk mat og stadig flere er opptatt av hvordan maten vår lages, derfor inviterer vi til Åpen Gård på Facebook. En unik mulighet hvor folk kan få følge hverdagen på et norsk gårdsbruk fra godstolen, sier Svend Arild Uvaag.

I Østfold vil fylkesleder åpne arrangementet under morrastellet i fjøset med en livesending på Østfold Bondelag sin Facebook-side. Han håper mange får glede av dagen og kanskje lærer noe nytt om norsk landbruk.

- Den 13. mai får alle muligheten til å følge fjøsstell til frokosten, se på onning i lunsjen eller smågrisfôring til middagen. Bare å gå inn på enten på Facebooksiden til Østfold Bondelag, eller kanskje det er en bonde du kjenner som deltar gjennom sin egen Facebookkonto, sier Svend Arild Uvaag.

Arrangementet Åpen Gård på Facebook gjennomføres i regi av Bondelaget for andre år på rad. Uvaag håper på ekstra god oppslutning blant bønder i Østfold

- Vi har mye å være stolte av og mye flott å vise fram fra Østfoldlandbruket. Jeg håper at alle bønder som er på Facebook blir med den 13. mai og legger ut bilder, videoer og direktesendinger fra hverdagen sin, avslutter Uvaag.

 

Slik kan du vise fram gården din på Norges største Åpen Gård:

  1. Du kan sende direkte fra gården din. Da går du inn på Facebook via telefonen din og trykker på "send direkte" i postefeltet. Du kan for eksempel kalle sendingen "Åpen Gård på Facebook #åpengård". Husk og sett personverninnstillinga på innlegget som Offentlig/Public. Etter at direktesendinga er over, kan du dele videoen på din egen profil og i denne eventen.
  2. Du kan poste videoer eller bilder fra gården din. Merk alle videoer, bilder og direktesendinger med #åpengård. Da er det lettere for de som har lyst til å få en smakebit av Åpen Gård å søke opp innlegg.
  3. Hold deg oppdatert og få inspirasjon ved å melde deg på facebook-arrangementet til Åpen Gård på facebook: https://www.facebook.com/events/2191500794273509/