Innsatsprisen til Sebastian på Curtisen
I forbindelse med vår lokallagssamling onsdag kveld overrasket vi kokken Sebastian Engh med å overrekke han vår Innsatspris 2023.
Selve overrekkelsen skjedde i forbindelse med at vi engasjerte han til å servere et kulinarisk måltid/foredrag på vår lokallagssamling som i år gikk av stabelen i Berg i Halden.
Sebastian Engh - en verdig vinner av Innsatsprisen 2023
- Østfold Bondelag deler hvert år ut en innsatspris til en eller flere person(er) som på en eller annen måte har lagt ned en mangeårig og enestående innsats for Østfoldlandbruket.
- Styret i Østfold Bondelag ønsker å gi Innsatsprisen for 2023 til Sebastian Engh for hans mangeårige innsats som matambassadør for lokale råvarer og produsenter i Østfold.
Med sin genuine glede og stolthet bidrar han til kunnskap om og lidenskap for våre råvarer på en ypperlig måte.
- Og måten han omtaler og snakker opp oss bønder, og de råvarene vi produserer gir oss en økt stolthet.
- Gjennom gourmetrestauranten Curtisen blir gjestene daglig presentert for spennende smaker og opplevelser basert på lokale råvarer enten fra bønder eller naturen i Østfold. Her viderefører han arven og filosofien for bruken av lokale råvarer fra sin læremester Kurt Øraas.
- Sebastian har også et stort engasjement for å skape gode matopplevelser for flere enn gjestene på restauranten, noe som kommer til uttrykk gjennom at han engasjerer seg
- for skoleelever (Rødsberg, undervisning på skole og på nett i koronatiden)
- for eldre i institusjoner (jfr. Matgledekorpset i Oslo og Viken)
- eller vanskeligstilte i kommunen (jfr. julemiddag)
- og ikke minst for å skape kunnskap og interesse for matfaget
- dommer for framtidige kokkespirer (TINE matcup 2024)
- kokkeskole Halden
- Prosjektet Ung restaurant Halden
Prisen er et bilde av kunstner Elise Stalder på Hvesser gård i Båstad/Indre Østfold.
Les mer om Sebastian i denne artikkelen Curtisen | Matfatet Ørje | Smakfulle omveier i Haldenkanalen (matfatetorje.no)