«Hvordan kan vi best samarbeide og løfte hverandre videre, slik at fylkene rundt Oslofjorden blir enda mer attraktive reisemål for både de som bor i fylkene våre og turister?».

Det var spørsmålet da representer fra tiltaksapparatet, grossistledd, forskning, reiseliv og matprodusenter knyttet til region Oslofjorden satt rundt samme bord under Grune Woche i Berlin forrige uke.

– Mat med en historie og overnatting med sjel, midt i eget kulturlandskap. Dette er bare noe av det det landbruksbaserte reiselivet har å by på, innledet organisasjonssjef i Østfold Bondelag Nina Glomsrud Saxrud.

Østfold Bondelag står nå i startgropa med et nytt landbruksbasert reiselivsprosjekt i tett samarbeid med Fylkesmannen i Østfold. Og Nina Glomsrud Saxrud var godt fornøyd med utbyttet av det felles møtet.

– Å samarbeide på tvers av fylkesgrensene er fruktbart. Det skaper mange vinn-vinn situasjoner, understreker hun. – Det er mange gode prosjekter rundt fjorden. Vi har luftet utfordringer, fått tilbakemeldinger og idéer. Så nå har jeg flere navn og konkrete oppgaver på blokka som vi skal jobbe videre med dette året. Så får vi se status om et års tid når vi møtes igjen, sier Saxrud.

Les mer om samarbeidet hos Fylkesmannen.