Trude og Trond er heltidsbønder med full sysselsetting på garden for begge ektefeller, takket være gardens produksjon av Livèche-kylling. Dette er et gourmetprodukt som bare framstilles på to andre gardsbruk her i landet, begge også i Østfold.

- Er Bondelaget tilstrekkelig engasjert i dere som produserer nisjeprodukter?

- Tja, vi har ingenting å klage på. I Østfold Bondelag er de i alle fall flink til å promotere lokalmaten slik vi kan forvente. Og vi må også gratulere Norges Bondelag med valget av Østfold-kokken Knut Øraas som regjerende bondelags-kokk! Han er fantastisk til å fremme lokale råvarer, erklærer paret.
 

Noe mer forbeholdne er de om Bondelagets generelle innsats for fjørfe:

- Der er Bondelaget ikke spesielt god. Når kyllingen ikke er med i målprissystemet, er det ikke så mye konkret organisasjonen gjør for den, sier Tord.
Han ønsker seg et større bidrag til å få ned fôrkostnadene i form av økt prisnedskrivingstilskudd på kraftfôret enn hva som er tilfelle i dag. Det ville komme bonden direkte til gode i form av økonomi.

Les hele artikkelen i Bondebladet.