Askeladdprisen er et samarbeid mellom Norges Bondelag og Landkreditt, og deles ut til unge etablerere på bygdene. Prisen er på 30.000 kroner og utdeles på Norges Bondelags årsmøte hvert år i juni måned.
Litt om de nominerte
Elin Klufterud har en master i mikrobiologi og satser nå på iskremproduksjon på gården Bamsrud i Eidsberg. I januar pressenterte Elin isen på Grüne Woche i Tyskland. Iskremproduksjonen er basert på gårdens egg og melk fra kuene på nabogården. Det vil derfor bli en iskrem med ekstremt ferske og kortreiste råvarer og med lokale smaker.På gården driver foreldrene Eva og Rune Klufterud med eggproduksjon og selskapslokalet Bamsrudlåven. Mesteparten av maten som serveres her er lokalprodusert og isen blir en naturlig del av menyen.
 
 
Fru Blom har en liten møbelfabrikk på gården Heier i Degernes som drives av Stine Marie Bjørnstad.Tømmeret i møblene bygges av er av osp og bjørk fra skogene rundt gården eller fra andre skogeiere i bygda. Det blir kjørt ut av skogen av hennes hennes far som er skogsarbeider. Hun er selv med og skjærer det på en av de lokale sagene i bygda. Vel hjemme på gården barker de det for hånd og legger det ut i været for å grånes og patineres. Fru Blom er et interiørkonsept med en lokal historie og tilhørighet som lager møbler for ute og inne.