Åpent møte om lokale fôrressurser

Av Ida Marie Strekerud,
  • Tips en venn om denne siden

Vi trenger mer norsk-produserte fôrressurser. Hvordan kan vi lykkes med økologisk oljefrø- og proteinvekster som raps og åkerbønner?

Alle interesserte er velkommen til et spennende fagmøte om lokale fôrressurser mandag 25. november kl. 17.30-21.30 i Rakkestad rådhus.

Møtet er gratis. Det serveres lapskaus kl. 17.30. Møtestart kl. 18.00.

Noen smakebiter i programmet:

  • Hvordan lykkes med høstoljevekster i nordlig klima?
  • Regler for økologisk drift
  • Erfaringer fra dyrking av økologisk raps og åkerbønner
  • Erfaringer fra bruk av norske fôrressurer i økologisk melkeproduksjon
  • Åkerbønner for selvforsyning og jordstruktur

Påmelding innen 20. november til marte@okologisknorge.no.

Møtet arrangeres av Landbrukets Økoløft, i samarbeid med Østfold Bondelag og Rakkestad og Degernes Bondelag.

 

Landbrukets Økoløft er en felles innsats for hele landbruket for å øke økologisk produksjon, møte etterspørselen etter norske økologiske produkter og bidra til å utvikle økolandbruket. Det arrangeres åpne møter om økologisk landbruk. Inspirasjonsbønder bidrar til informasjonsformidling, og er valgt ut av et samlet landbruk på bakgrunn av produksjon, kunnskap og evne til å formidle.

Landbrukets Økoløft er et samarbeid mellom Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Debio, DebioInfo, Fylkesmannen, Norsk Landbruksrådgiving og Økologisk Norge. Landbruksdirektoratet støtter prosjektet.

 

Stormøte korn 2020

Akershus og Østfold Bondelag inviterer til sitt årlige kornmøte tirsdag 10. mars kl. 18.30 i Askim kulturhus. - Vi er glade for å kunne invitere til politiske og faglige drøftinger rundt kornproduksjon i våre områder. Vi har også i år lykkes med å engasjere innledere som er med på å utforme norsk kornpolitikk i praksis.

Seniorkurs - forberedelse til en ny hverdag

Østfold Bondelag arrangerer kurs torsdag 12. mars kl. 10.00 - 17.00 rettet til bønder som skal overdra gården til neste generasjon, selge den eller avvikle gårdsdriften og fortsette å forvalte gården.

Fakta og følelser om rovdyr

Les dette intervjuet med Erling Aas - Eng om hvordan det i dag oppleves å bo, og ha dyr på beiter i områder hvor rovdyra er en del av hverdagen.

Viktig med riktige kutt for norsk jordbruk

-Vi skal kutte utslipp og tar oppgaven på alvor. Samtidig er jeg bekymret for konsekvensene de foreslåtte kuttene kan få, ikke bare for jordbruket, men for landet vårt, sier Lars Petter Bartnes, leder i Norges Bondelag.

Best på verving

Hvaler Bondelag ble best på verving i Østfold i fjor, og økte medlemsmassen i laget med hele 33 %!

Autorisasjon for kjøp og bruk av plantevern

For å kunne kjøpe og bruke plantevernmidler må du ha plantevernbevis. Har du ikke dette fra før må du gå et grunnkurs, har du tatt dette tidligere må du gå fornyingskurs hvert tiende år. NLR Øst tilbyr kurs, sjekk tilbudet her

Dette skjer i Østfold Bondelag

Torsdag
27
februar

Styremøte Østfold Bondelag

Østfold Bondelag sitt kontor i Askim
Onsdag
11
mars

Styremøte Østfold Bondelag

Østfold Bondelag sitt kontor i Askim
Torsdag
12
mars

Seniorkurs for bønder - forberedelse til en ny tilværelse

Bøndenes Hus i Hærland

Våre samarbeidspartnere