Nyheter

Omsetningsrådet tillater utkjøpsordning

Nødvendig grep for å få bukt med overproduksjon av svinekjøtt, mener Bondelaget.

Villsvin på grensen møter minister

I forbindelse med at klima- og miljøminister Ola Elvestuen besøker Østfold i dag sendte Østfold Bondelag med et tydelig budskap om at villsvin er en uønsket art i norsk fauna. Vi forventer at han som ansvarlig statsråd sørger for fortgang i arbeidet med en handlingsplan og nødvendige forskrifter for å utøve bekjempelsen.

Hilsen fra bønder i Malawi

Ledermøtet fikk lørdag morgen storfint besøk. Indira Teo er kvinnebonde i Malawi fortalte om hvordan hun og hennes kollegaer møter klimautfordringene i praksis. Et innlegg som berørte, og ga mange gjenkjennende nikk fra bønder i salen.

Rekordstort ledermøte

Nærmere 140 lokale tillitsvalgte i Østfold, Akershus og Buskerud Bondelag er nå sammen med gjester fra landbrukets organisasjoner samlet til ledermøte med politiske og organisatoriske drøftinger på Klækken Hotell.

Kurs: Solenergi i landbruket

Klimasmart Landbruk Østfold arrangerer i samarbeid med Norges Vel og Solenergiforeningen et tredagers kurs om solenergi i landbruket.Her lærer du å vurdere om solenergi er lønnsomt på din gård, og du får kunnskap om tekniske løsninger, dimensjonering og kriterier for støtteordninger.

Statsråd Hoksrød møtte bønder i Indre Østfold

Presisjonslandbruk, klimasmarte løsninger, fylkets verdiskaping og rovdyrpolitikk sto på dagsordenen da Østfold Bondelag i dag tok imot landbruks- og matminister Bård Hoksrud da han besøkte Indre Østfold, som etter 2020 vil bli landets største jordbrukskommune.

Eierskiftekurs - noe for deg ?

Det arrangeres Eierskiftekurs 19. - 20. januar 2019 på Skjetten, og det er noen plasser ledige for interesserte fra Østfold. Vi ønsker å bidra til gode eiendomsoverdragelser i landbruket, og dette er for dere som er på tur inn i næringa, på tur ut av næringa, eller på annen måte er involvert i en gårdsoverdragelse. Vi har arrangert eierskiftekurs i mange år, og kurs med Ole Christen Hallesby og Mariann Andersen er svært populære.

Tørketilskuddet utbetales 14. november

Ekstrabetalingen av tilskudd som ble framforhandlet mellom jordbruket og staten etter sommerens tørkesommer blir snart utbetalt.

Fortsatt gjenvinning av landbruksplast

Den siste tida har det vært oppmerksomhet knyttet til at avfallsbransjen sliter med å få avsetning på gjenvunnet plast. Grønt Punkt Norge som administrerer returordningen for landbruksplast forsikrer imidlertid om at dette ikke påvirker bondens mulighet til å levere inn plast til gjenvinning.

Kornskolen 2018 - fulltenget

I vinter vil det igjen bli arrangert en grunnleggende kornskole for de som ønsker å lære om korndyrking på en økonomisk og miljøvennlig måte i Akershus og Østfold. Kurset passer for deg som er ny kornprodusent, eller deg som mener at du trenger litt faglig påfyll.

Inn på tunet - noe for deg

Har du lyst til å jobbe med utgangspunktet i ressursene på din egen gård, og er glad i å jobbe med mennesker ? Vi arrangerer informasjonsmøte om Inn på tunet virksomhet torsdag 22. november i Hobøl.

Verv en venn i november

Bondelaget er organisasjonen for bønder og alle som er opptatt av hvordan maten produseres. – Nå setter vi inn støtet for å få enda flere med på laget, sier fylkesleder Svend Arild Uvaag og sparker i gang vervekampanjen i Østfold.

Temadag for regnskapsførere

Bondelaget arrangerer i samarbeid med Økonomiforbundet årlige temadager for regnskapskontorene i hvert fylke. Akershus, Vestfold og Østfold samarbeider om temadagen som avholdes på Thon Hotel Vika Atrium 1. november.

Våre samarbeidspartnere