Nyheter

Avtale om kostnadskompensasjon for jordbruket

Enighet om kompensasjon for kraftig økte kostnader til jordbruket på 754 millioner kroner. – Et viktig resultat for norsk matproduksjon, sier leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming.

Signaler til jordbruksforhandlingene 2022

Viken Fylkeskommune ønsket signaler fra bondelagene i Østfold, Akershus og Buskerud til behandling av fylkeskommunens innspill til jordbruksforhandlingene 2022. - Fylkesbondelagene understreker at dette er innspill til prioriteringer slik vi ser utfordringene pr. nå, og at våre endelige og respektive innspill avgis først i mars 2022, uttaler fylkeslederne.

Lot seg høre om samferdsel

Østfold Bondelag har sendt høringssvar til Viken fylkeskommune sin samferdselsstrategi for 2022-2025. I brevet la fylkeslaget vekt på jordvern og arealeffektivitet, framkommelighet, spredning av svært uønska ugrasarter og breibåndsutbygging.

Veileder ved søknad om rovdyrerstatning

Frist for å sende inn søknad om erstatning ved tap av husdyr til rovdyr er 1. november. På denne siden finner du veileder og nyttig informasjon til deg som skal søke.

Få alvorlige brudd på dyrevelferden hos gris

– Det er godt å se det svart på hvitt at Mattilsynets funn så langt tyder på at det er få alvorlige avvik for dyrevelferden, og at dyrevelferden hos griser er bra, sier Gimming.

Tilleggsforhandlingene startet opp igjen

Tilleggsforhandlingene mellom staten og jordbruket er startet opp igjen med den nye regjeringen etter at Solberg-regjeringen utsatte dem i september.

- Bygg dere et nettverk med gode folk rundt dere!

Slik lød oppfordringa til HMS-rådgiver i NLR Øst, Kari-Anne Aanerud, til de over 30 framtidige bøndene som møttes på samling i regi av Østfold Bondelag. Samlinga for Unge Bønder blei avholdt på Kalnes videregående skole den 13. oktober, og trakk ungdom fra hele Østfold.

Økte inntekter og framtidstro

- Den nye regjeringsplattformen er et godt utgangspunkt for en helt nødvendig snuoperasjon i norsk landbruk, sier leder i Norges Bondelag Bjørn Gimming.

Gjør norske grønnsaker dyrere

Statsbudsjettet legger i liten grad opp til satsing på klima i landbruket, og vil gjøre norske grønnsaker dyrere. – Vi skulle sett en større satsing, sier lederen i Norges Bondelag, Bjørn Gimming.

Kjenner du noen som utmerker seg i matbransjen?

Nå åpner nominasjonen til Embla 2021, den nordiske matprisen. Selve prisutdelingen er i Oslo i mars.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere