Nyheter

Forventer inntektsløft og bærekraftig landbruk

Norges Bondelags lederkonferanse har kommet med en uttale med klare forventninger til ny regjering.

Nytt forslag om høstpløyeforbud

- Vårt oppdrag inneholder en klar forventning om at det oppnås såkalt «god vanntilstand» i flere vannforekomster enn i dag, samtidig som vi skal bidra til å produsere mer mat, innledet Otto Galleberg fra Statsforvalteren i Oslo og Viken på lokallagsmøte i Østfold Bondelag torsdag kveld. - Noe av svaret på dette er sterkere bruk av miljøkrav, blant annet forslag om et 50 m belte som ikke skal kunne høstpløyes i store deler av Østfold.

Tydelige innspill til regjeringsplattformen

Omtrent akkurat i det valgresultatet forelå og de politiske partiene startet sine møter, leverte vi i Norges Bondelag våre innspill til ny regjeringsplattform.

Krever landbrukspakke i høst

- Situasjonen i landbruket er alvorlig, og næringa trenger en offensiv landbrukspakke, sier leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming.

Samling for framtidas bønder

Er du ung og interessert i landbruk, har gård eller ønsker å drive gård i fremtiden? Da er du velkommen til landbruksprat, mat og til å chille sammen med mange andre med samme interesse.

Bærekraftprosjekter i landbruket får millionstøtte

I dag kastes omtrent 30 prosent av alle grønnsaker under lagring og distribusjon, ifølge Norsk institutt for bioøkonomi (NIBIO). Daglig leder i Grønt Pakkeri Øst, Robert Lindgjerdet mener det er mulig å halvere svinnet ved å optimalisere dyrkningspraksisen.

Tilleggsforhandlingene blir utsatt

– Solberg-regjeringen skyver ansvaret til neste regjering, sier Gimming.

Jordbruket krever full kompensasjon

I dag fikk regjeringen kravet fra jordbruket i tilleggsforhandlingene. – Det er avgjørende at bondens kraftige kostnadsvekst blir kompensert, sier leder i Norges Bondelag Bjørn Gimming.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere