Nyheter

Høring - framtidig opplæringsmodell for agronom

Norges Bondelag har invitert til en intern høring for å få innspill til fremtidig opplæringsordning for Vg3 landbruk (agronomutdanninga). Østfold Bondelag er opptatt av at bondelaget skal søke å være en premissgiver i utviklingen av det som tilbys av kompetanse og utdanning til vårt yrke, og her kan dere lese styets innspill.

Feriestengt på kontoret

Administrasjonen i Østfold Bondelag er stengt i perioden 1. juli til og med 9. august. Ved akutte tilfeller kontakt organisasjonssjef Mina Mjærum Johansen på mobil 917 75 831. Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer!

Ny medarbeider i Østfold Bondelag

Anne-Grethe Jarlset er ansatt som førstekonsulent i Østfold Bondelag. Hun kommer fra stillingen som regnskapskonsulent hos Follo Regnskap SA, og starter hos oss den 1. september.

Pant boksen så slipper dyra å lide

Nå relanserer vi den landsomfattende informasjonskampanjen.

Podkast med ny leder

Bli bedre kjent med Bjørn Gimming, ny leder i Bondelaget. Vi får høre om bakgrunnen hans og hva han tror blir viktig framover.

Gjennomslag for endringer i grunnlagsmateriale og resultatmål

Østfold Bondelag sendte sammen med Vestland, Innlandet og Rogaland Bondelag sak til årsmøtet i Norges Bondelag om grunnlagsmaterialet for jordbruksforhandlingene og resultatmålet vederlag til arbeid og egenkapital. Dette fikk fullt gjennomslag.

Bjørn Gimming ny leder i Norges Bondelag

Bjørn Gimming fra Østfold er valgt til ny leder av Norges Bondelag. Egil Christopher Hoen fra Buskerud og Bodhild Fjelltveit fra Vestland er valgt som henholdsvis 1. og 2. nestleder.

Vi godtar ikke dårlig dyrevelferd og har nullvisjon for dyrevelferdssaker

Årsmøtet i Norges Bondelag har vedtatt denne resolusjonen.

Stortingsvalg 2021 - fem krav til bedre inntekter

Årsmøtet i Norges Bondelag vedtok i dag fem krav til neste regjering. Østfold delegaten Aase Maren Øiestad ba om en forsterking av forslagets punkt som omhandler investeringsvirkemidler til økt dyrevelferd, økt kvalitet på planteprodukter og bedrer bondens arbeidsmiljø. Forslaget fikk full tilslutning.

Aremark Bondelag er årets lokallag

Årets lokallag er nå kåret. Lokallaget som vinner prisen i år, vinner fordi de treffer på absolutt alle kriterier for prisen, mener juryen.

Fylkesleder tydelig på dyrevelferd på Bondetinget

- Bondetinget 2021 er et ekstra viktig møte, åpnet Ole-Kristian Bergerud sitt innlegg til årsmøte i Norges Bondelag med. - Ekstra viktig fordi vi har hatt en vår med mye turbulens i næringa vår. Bondeopprør, brudd i jordbruksforhandlingene, handelsavtale med britene og sist, men ikke minst, en ny runde med fokus på hold av svin i norske fjøs.

Ulven er en gave ingen vil betale for

- Søndag 3. januar var ingen god dag for Østfoldbonden. Vi fikk en genetisk viktig ulv og hans make i «gave» fra Rotevatn, sa Trude Hegle under dagens generaldebatt på årsmøte i Norges Bondelag.

Lettere å få godkjent sesongarbeidstakere i grøntnæringa

Det er nå gjort justeringer i vurderingskriteriene for ordningen med unntak fra reiserestriksjoner i grøntnæringa.

Forvaltningsplan for gås godkjent

Forvaltningsplan for gås i kommunene Sarpsborg, Råde, Moss og Hvaler for perioden 2021 til 2031 er nå godkjent av Statsforvalteren i Oslo og Viken. I tillegg er det satt igang prosessen med å åpne for tidligjakt (perioden 26/7-9/8). -Det er flott at planen endelig er på plass, og jeg vil berømme kommunene og Statsforvalteren for rask behandling og godkjenning, sier leder i Østfold Bondelag Ole-Kristian Bergerud.

Stor usikkerhet i grøntnæringen

I ukas episode av Landbrukspodden tar vi en prat med lederen i Grøntutvalget i Norges Bondelag, Thor Johannes Rogneby om situasjonen i grøntnæringen.

Hvordan har norske griser det?

Dette bør du vite om norsk svineproduksjon.

Svinestatus

I landbruket jobber vi hele tida med å bedre velferden for dyra. Her er en oversikt over hva som er gjort for gris de siste to årene.

Dyr skal behandles godt

I dag legger NRK fram bilder og film tatt etter innbrudd som viser dårlig dyrevelferd. Dyr skal behandles godt, slike forhold skal vi ikke ha, sier Lars Petter Bartnes.

Innspill til regional vannforvaltningsplan 2022 - 2027

Styret i Østfold Bondelag understreket i sitt høringssvar at all matproduksjon har en miljøpåvirkning, og målet om god miljøtilstand i vannforekomstene må balanseres mot målet om økt matproduksjon.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere