Nyheter

Dette er tiltakene for å styrke dyrevelferden i svineproduksjonen

Tiltakene ble lagt fram for landbruksministeren på møtet onsdag

Styrker kravene til dyrevelferd i svineproduksjonen

Ei samla svinenæring er enige om å stille strengere krav til dyrevelferd i svinenæringa, og ber myndighetene sørge for at disse kravene blir gjeldende for alle svinebønder i Norge.

Inngår klimaavtale for jordbruket

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlaget har i dag inngått en klimaavtale med regjeringa. – En viktig plattform som setter kursen for videre grønn omstilling av norsk matproduksjon, mener bondeorganisasjonene.

Temamøte rovdyr og rovviltavvisende gjerder

Med støtte fra Fylkesmannen i Oslo og Viken arrangerte Østfold Bondelag onsdag temamøte om rovdyr og rovviltavvisende gjerder. Rundt 30 interesserte bønder møtte opp blant annet for en befaring av en type rovviltavvisende gjerde som er satt opp for storfe av Geir Gjønnes på Geiteberg Kulturbruk i Tomter.

- Dyr skal behandles godt

I kveld viser NRK Brennpunkt en film om svineprodusenter, som viser grov vold og dårlig behandling av dyr. - Dette er uakseptabelt, sier Bartnes.

Riksrevisjonen påpeker mangler i regjeringas oppfølging av rovdyrpolitikken

Riksrevisjonen er kritiske til flere sider av rovdyrforvaltningen i Norge. Det gjelder blant annet soneforvaltningen, bruken av skadefelling og uenigheten mellom departementet og nemndene om sentrale deler av rovdyrpolitikken og regelverket.

NRK-film viser dyrevelferdsbrudd

Førstkommende onsdag ligger en film om svineprodusenter på sendeplanen til NRK Brennpunkt.

Vellykket studietur til Inn på tunet-gårder i Østfold

Lørdag 15. juni stod Inn på tunet på agendaen i Østfold Bondelag, og over 30 personer var med på studietur til Bredeg gård i Trøgstad og Kastet gård Aktivitetssenter i Hobøl.

Overrakte politikerne klimasmarte utfordringer

Nærmer 100 personer var samlet da Klimasmart landbruk Østfold avholdt sin avslutningskonferanse på Borregaard hovedgård den 13. juni. Etter en politisk duell overrakte fylkesleder Svend Arild Uvaag to utfordringer til stortingsrepresentantene Tage Pettersen (H) og Ole André Myhrvold (Sp).

Når rovvilt tar beitedyr

Å oppleve at rovvilt tar husdyr på beite er både vondt, og svært krevende. Da er det viktig at vi bønder opplever å få bistand og hjelp til å begrense tap. I denne saken kan du lese om hvilken hjelp du får, og hvem som tar ansvar for hva etter et slikt angrep. I tillegg er det laget en fersk brosjyre vi anbefaler å lese.

Østfoldbøndene Gimming og Mjølnerød gjenvalgt

Årsmøtet i Norges Bondelag har gjenvalgt Bjørn Gimming fra Idd i Halden som 1. nestleder, og Martha Mjølnerød fra Spydeberg som varaordfører i Bondelaget.

Østfoldinger på Bondetinget

Østfold deltar med ti delegater på Norges Bondelags årsmøte, som avholdes på Lillehammer 5.-6. juni. Av saker delegatene skal ta stilling til er organisasjonsprosess, resolusjoner, melkekvoter og ikke minst valg av tillitsvalgte det kommende året. Gå inn i saken, og finn ut hvordan sakene har blitt behandla på årsmøtet.

Krever klimasvar fra regjeringa

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag krever en rekke klimasvar før de kan gå videre i forhandlingene om en klimaavtale med regjeringa. – Tvingende nødvendig for å få framgang, mener bondeorganisasjonene.

Sammenslåing av fylkeslag fra 2022

Årsmøtet i Norges Bondelag vedtok i dag at dagens fylkeslag skal tilpasse seg den nye fylkesstrukturen, seinest innen 2022. For Østfold Bondelag sin del betyr det at vi blir en del av Viken Bondelag. Representantskapets sammensetting var også mye diskutert. Årsmøtets flertall støttet styrets innstilling om å ta dette opp til ny vurdering innen årsmøtet 2022.

Stor bredde i østfoldingenes innlegg på Bondetinget

Jordvern, melkekvoteordninga, kommunikasjon og økt satsing på grønt var temaene østfolddelegatene brakte til torgs under generaldebatten på årsmøtet i Norges Bondelag.

Årsmøte Norges Bondelag

Årsmøtet i Norges Bondelag, det 123 i rekken avholdes på Lillehammer 5. og 6. juni. Det hele innledes med representantskap som starter alt i morgen tirsdag 4. juni.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere