Nyheter

Kutt i Jarlsbergseksport vil legge ned 12 av 146 melkebruk i Østfold

Melkeleveranser til 12 av Østfolds 146 melkebruk vil stå i fare for å miste driftsgrunnlaget når regjeringa foreslår å fjerne norsk eksportstøtte av ost. Det skal skje innen utgangen av 2019, går det fram av Globaliseringsmeldinga som ble lagt fram i dag.

Verving, valgnemnd og Min Side

Torsdag 28. mai samles lokale tillitsvalgte til felles kurskveld på Bamsrudlåven i Eidsberg. Her skal det snakkes som lokalt vervearbeid, valgkomitearbeid og hvordan bruke Min Side i Bondelaget til beste for lokallagsarbeidet? Vi setter hverandre i stevne fra kl. 1800, med varm kveldsmat til alle påmeldte, før kursdeltakerne fordeler seg på de respektive kursene fra kl. 1900. Vi ønsker velkommen til en faglig og sosial kveld for lokale tillitsvalgte i landbruksfamilien!

Vi gratulerer!

Dyre Gård, DUGA (Gullbygg) og Gårdsis (Bamsrudlåven) er blitt smakstesten og funnet verdige! Utmerkelser blir delt ut på Dyre gård i dag. Guldkorn SA er avsender av utmerkelsene. Østfold Bondelag gratulerer de tre vinnerne og ønsker lykke til videre i arbeidet med å produsere flotte kvalitetsprodukter i Østfold!

Omlegging av lammeslakttilskudd

I landbrukets krav er det foreslått å endre utbetalingen av lammeslakttilskuddet til å foregå over slakteoppgjøret. Utbetalingene vil da kunne komme åtte til ni måneder tidligere.

Talltriksing fra Schou

I et leserinnlegg, som ble publisert i forrige uke, beskrev høyrepolitiker Ingjerd Schou jordbruksoppgjøret, og det hun kaller gode tall for landbrukets utvikling. Her er det noen punkter som må beskrives tydeligere. Som Schou riktig beskriver legger Budsjettnemda hvert år fram tall for bøndenes inntekt. Dette er tall både staten og bøndene er enige om før man starter forhandlinger. Man er også enige om at disse tallene beskriver inntekten pr årsverk. Altså hvor mye man tjener innenfor hver produksjon når man har jobbet 1 845 timer fordelt på ett år.

Finn fram klimaheltene!

Norges Bondelag og Bondebladet utlyser en konkurranse om det beste klimatiltaket som er gjennomført på et gårdsbruk. Målet er å få fram gode ideer til klimatiltak mange gårdbrukere kan gjennomføre og vise at klimaarbeidet er i gang i næringa. Fristen for å sende inn forslag er 1. juni. Vinneren skal kåres på årsmøtet i Norges Bondelag på Lillehammer 10. – 11. juni. Premien er en studietur for to personer til Sverige i høst.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere