Nyheter

Avlingsskader i 2013?

Vi håper selvsagt at vi skygger unna denne problemstillingen, men hvis værgudene ikke står oss bi - har Fylkesmannen litt informasjon vedr avlingsskader og hvordan vi forholder oss til dette. Hvilke kriterier må være oppfylt?

Vestre del av Sydvestlinken en saga blott

I går kom nyheten om at vestre del av Sydvestlinken ikke bare legges på is, men skrinlegges helt fra norske og svenske myndighetenes side. En seier for grunneierne og for folk flest, sier organisasjonssjef i Østfold Bondelag, Nina Glomsrud Saxrud, i en kort kommentar.

Jordnært bondekrav

Kravet gir politikerne mulighet til å oppfylle sine egne ambisjoner om økt matproduksjon. Det er dette vi mener må til for å sikre inntekstmuligheter og rekruttering til næringa. -Sikkerhet for tilgang og kvalitet på gode norske råvarer er viktig for forbrukerne, sier Mjølnerød

Bondevenner utnevnt i Aremark

Aremark Bondelag hadde stand ved Joker i Aremark lørdag 6. april og delte ut melk og hjemmebakte boller. Aremark Bondelag ønsket med denne markeringen å bevisstgjorde bygdas befolkning på hvor viktig det er at bonden har et inntektsnivå som er konkurransedyktig med annet lønnet arbeid, ikke minst med tanke på rekruteringen til næringen.

Forbud mot høstpløying – forskning eller politikk?

I media i Østfold har det i den siste tiden vært sagt og ment mye om endringene som er gjort i regelverket i forbindelse jordarbeiding i nærheten av Vansjø-Hobølvassdraget, Haldenvassdraget og Isesjø – oppheving av 40/60 – regelen. Leder i Østfold Bondelag, Martha Mjølnerød har skrevet et leserinnlegg på temaet.

Besto i muntlig landbrukspolitikk

Olav Moe trodde han var invitert til en hyggelig frokost, det han ikke visste var at han i tillegg var oppe i muntlig landbrukspolitikk. -Med både hjerte for landbruket, og god kunnskap om næringa og bondens økonomi besto han med glans, sier organisasjonssjef Nina Glomsrud Saxrud i Østfold Bondelag

Ungdommelig initiativ i Hobøl

I dagens utgave av Aftenposten kan man lese et intervju med samboerparet Anne Marie Solberg og Knut Anders Solberg i Hobøl. Samboerparet illustrerer veldig godt de utfordringer som unge bønder står overfor i dag. Fatter du interesse for hva de mener om dagens inntektsmuligheter for norske bønder? Du kan lese artikkelen i sin helhet i denne nettsaken.

En ekte Bondevenn utnevnt i Askim

Gunnar Sylliaas, veterinær med lang fartstid blant husdyrbrukerne i Askim, har fått utmerkelsen Bondevenn av lederen i Askim Bondelag, Arild Johansen. Denne utmerkelsen satte han stor pris på. På bildet er de to foreviget under overrekkelsen av Bondevenn-t-skjorte, diplom og godsaker fra Askim Frukt og Bærpresseri.

Hva er det til middag i morgen?

Som ung bonde gleder det meg stort å se att media har satt matproduksjon og jordvern på agendaen i det siste! At det blir færre bønder, er ikke i seg selv ett stort problem for bøndene.

- Dramatisk for kornbrukene

Nye tall fra budsjettnemnda for jordbruket viser at mange kornbønder kan tape på driften.

"Happy Farmers" fra Levanger

En god latter forlenger som kjent livet - her får du en video som garantert gir deg et par dager ekstra....

Ja til Norsk Matproduksjon

I dag onsdag 10.april er det vårkampanje i bondelaget. I Østfold serverer vi frokost på Askim Stasjon, Fredrikstad stasjon og på Kaia i Moss. Budskapet er Ja til Norsk matproduksjon. På Askim stasjon fikk tog og buss pendlerne med seg yoghurt, melk og gulerøtter i dag tidlig.

Bli med på andelslaget til Bjørn!

Gården Gimming i Tistedal, Halden er en av fem gårder som du kan bli "andelseier" i - ved å bli med på andelslaget til Bondelaget! Konkurransen finner sted på Bondevenn.no og er en uhøytidlig konkurranse for folk flest som gjerne vil vite litt mer om hva bondens hverdag går ut på. Premien er en gårdsferie verdt 30 000,- kr.

12 nye medlemmer i løpet av 10 minutter

Det ble resultatet av vervekurset til Østfold Bondelag i forrige uke. Det å verve medlemmer til bondelaget er ikke så vanskelig som kanskje mange tror.

Årskavalkade med i Bondebladet

Denne uka inneholder Bondebladet litt ekstra godt lesestoff for alle i Østfold. I bladet er Østfold Bondelags årskavalkade vedlagt. Håper det gir et lite innblikk i hva vi sjobbet med i 2012. God lesning!

Blide og fornøyde Bondevenner

Det var god stemning i salen da leder i Østfold Arbeiderparti Signe Øye og stortingsrepresentant Svein Roald Hansen ble utnevnt til Bondevenner under Østfold Arbeiderpartis årskonferanse.

Våre samarbeidspartnere