Nyheter

Ukens podkast: ungdom og utdanning

Landbruksnæringa er i en rivende utvikling og behovet for rekruttering er stort, men hva må til for at ungdom skal velge en utdanning i vår retning?

Hva med rovdyr - møte før beitesesongen

Østfold Bondelag inviterer deg som har dyr på beite til møte om rovdyr før dyra slippes ut. På møtet, som avholdes på Teams onsdag 3. mars kl. 19.00, vil vi ha søkelys på skadeforebyggende arbeid. Hva kan vi gjøre for å forhindre skade, samt hvordan få hjelp, og hvem gjør hva når skade har oppstått.

Premiere: Kornprogrammet inviterer til fangvekstskolen 2021

Kornprogrammet i Østfold, Akershus og Buskerud og Norsk Landbruksrådgivning har gleden av å invitere til den første fangvekstskolen!

Informasjonsmøte - hvordan løse gåseproblemet?

Grunneiere, jegere og offentlig forvaltning inviteres til møte. Vi møtte avlyse det berammede møtet i mars 2020 når koronaen kom. Vi gir oss ikke og velger å sette opp dette møtet, nå digitalt, 2. mars.

Valgnemndas innstilling 2021

Valgnemndas innstilling til nytt styre i Østfold Bondelag er klar, og Ole-Kristian Bergerud innstilles som ny leder.

- Gledelig at sesongarbeidere får bli i Norge

Regjeringen har bestemt at om lag 300 sesongarbeidere som har sittet fast i Norge siden i fjor får fornyet oppholdstillatelse for sesongen 2021. - Gledelig, sier Lars Petter Bartnes.

125 år og et evighetsperspektiv

– Kraften som et samlet Norges Bondelag har hatt i 125 år har vært viktig, den kommer til å bli minst like viktig i årene som kommer, sier bondelagsleder Bartnes.

Fra Landmandsforbundet til Bondelaget

6. februar 1896 ble bøndenes organisasjon stiftet. Hva har skjedd de siste 125 årene? Hvem er Bondelaget idag? Vi gir deg guiden!

Podkast - et utdrag fra vår landbrukspolitiske historie

Vil du lære mer om Bondelagets historie er dette podkasten for deg. Gjest i studio er Harald Velsand, politisk rådgiver og gammel traver i Norges Bondelag.

Digitalt årsmøte 2021

Årsmøtet avholdes digitalt torsdag 18. mars 2021. Møtet starter kl. 09.00 og varer til kl. 14.00.

Villsvinprosjektet fortsetter

Støtte til videreføring av grunneierorganisasjonenes eget villsvinprosjekt er nå på plass. Prosjektet skal bidra til grunneierbasert kontroll av villsvinbestanden.

WEBINAR: God økonomi og praksis i landbrukets miljøordninger

Bondelaget, Norsk Landbruksrådgiving og Vannområdeutvalgene inviterer til samarbeid om webinar 15. februar kl. 12.00 med tema: God økonomi og praksis i landbrukets miljøordninger.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere