Nyheter

Engasjerte lokallagstillitsvalgte

Stort oppmøte når lokale tillitsvalgte i Østfold Bondelag møttes i Marker Rådhus mandag kveld.

Tilskudd til forbyggende og konfliktdempende tiltak mot rovviltskader 2019

Tilskuddordningen er ment å bidra til å forebygge skader på husdyr påført av rovvilt. Ordningen skal også bidra til å dempe konflikter og begrense ulemper. Søknadsfrist for Østfold, Oslo og Akershus er 15. februar 2019. Les mer om ordningene her:

Grunneiere og gåsejegere må gå sammen!

Dette er konklusjonen etter at Kråkerøy Bondelag, fellesstyret for lokallagene i Fredrikstad og Hvaler og Østfold Bondelag arrangerte medlemsmøte om «gåseforvaltning i jordbruksområdene». Nær 50 grunneiere møtte på Bøndenes hus i Råde for å lære mer om gås, og hvordan man kan gå fram for å redusere bestandene.

Nok er nok

Omlag 10.000 gikk i rovdyrpolitisk fakkeltog gjennom Oslos gater, nærmere 500 av dem var Østfoldinger.

Fakkeltog mot regjeringens rovdyrvedtak - oppdatert informasjon

Vi oppfordrer alle til å delta i fakkeltog mot regjeringens rovdyrvedtak. Tirsdag 8. januar kl. 18.00 går fakkeltoget fra Youngstorget til Stortinget. - Vi mener at regjeringa må etterleve Stortingets bestandsmål for rovdyrbestandene, og ikke etablere Østfold som et ulvereservat. Bli med bussene som går inn til Oslo.

Gåseforvaltning i landbruksområder

Tirsdag 8. januar inviterer fellesutvalget for bondelagene i Fredrikstad og Hvaler, samt Østfold Bondelag til medlemsmøte om hva som skjer innen gåseforvaltninga internasjonalt, nasjonalt og i Østfold.

Fakkeltog mot regjeringens rovdyrvedtak

Alle oppfordres til å delta

Våre samarbeidspartnere