Nyheter

Østfold i bilder - Staten har tatt kaka

Halden

Det strømmer inn med bilder fra lokale bondelag som har foreviget sine handlinger de siste timene. Her deler vi de med dere.

Tanker fra graven.....

tor jacob solberg

Da Landbruksminister Sylvi Listhaug skulle takke for maten på årsmøtet til Fremskrittspartiet, sa hun; - Det å forandre norsk landbruk er som å flytte en kirkegård, man får ikke hjelp av de som er der…

Fra "Regional Matkultur Østfold Akershus" til "Regional Matkultur Oslofjord"

Fra venstre Thomas Pedersen, Bent-Åge Rustad og Hilde Aukrust

Årsmøtet i Regional Matkultur Østfold Akershus ble avholdt i kantina hos Innovasjon Norge onsdag 23. april. Det var flere spennende foredragsholdere og på årsmøteprogrammet var endring av vedtekter og navn på foreningen, to viktige saker.

Vern den gode matjorda i Østfold!

logo NBK

Utsagnet kommer fra Østfold Bygdekvinnelag, som har sendt ut følgende resolusjon fra sitt årsmøte lørdag 8. mars 2014: Vern om den gode matjorda i Østfold! Dette kan du lese mer om i denne nettsaken.

Landbrukskontoret HSA informerer

baggetorp

Informasjon fra Landbrukskontoret Hobøl - Spydeberg - Askim. Vellykket eierskifte i landbruket – hvordan gå fram? Husk å lage ny gjødselplan for 2014! Jordprøver, Miljøplan trinn 1 skal oppdateres årlig, Våronnmøte i Askim, Fellingsresultater fra rådyrjakta 2013, Endring av vald, Spennende og aktuelle skogkurs, BU-midler, Tilskudd til drenering.

Fagdag i Oslo: grovfôr til hest

fagseminar grovfor hest

Norsk Landbruksrådgiving, Bioforsk og Norsk Hestesenter arrangerer fagdag med tema grovfôr til hest. Stedet er Hestesportens Hus/Bjerke travbane i Oslo. Nils T. Bjørke er en av innlederne.

Ny dame på plass i Østfold Bondelag

camilla grefsli

Vi ønsker Camilla Grefsli velkommen til Østfold Bondelag - hun skal vikariere for Karoline Fjeldstad. Fjeldstad har søkt andre utfordringer hos Fylkesmannen og har fått innvilget permisjon et år. Av tidligere arbeidserfaring har Camilla Grefsli blant annet jobbet for Nofima, hun er 41 år og bor på Havnås i Trøgstad kommune.

Landbruksspill for 10. klassinger i Eidsberg

Torsdag og fredag denne uken gjennomføres det Landbruksspill i 10. klasse i Eidsberg. Lokale bønder stiller som instruktører - hvert år. Siden Landbruksspillet oppsto en gang på tidlig nittitall, har lokallaget i Østfold digitalisert sin utgave - slik at penn og papir nå er byttet ut med pc og regneark.

Våre samarbeidspartnere