Nyheter

Lettelser for grøntsektoren

I dag er det gjort en endring i Landbruksdirektoratets søknadsordning for utenlandsk arbeidskraft i grøntsektoren.

Svarer Smaalenenes Avis: - Redaktør på villspor!

Lørdag 15. mai stilte redaktøren i Smaalenenes Avis spørsmålet om bøndene var så fornøyde med tilbudet at de derfor brøyt årets jordbruksforhandlinger. Les Ole-Kristian Bergeruds svar, som sto på trykk i samme avis lørdagen etter.

Ny nasjonal jordvernstrategi lagt fram i dag

I dag la regjeringen fram forslag til ny nasjonal jordvernstrategi med flere nye tiltak.

Bedriftsutviklingsprisen i landbruket 2021 - er du aktuell?

Har du startet en vellykket og bærekraftig bedrift med basis i landbrukets og bygdenes ressurser? Det bør du la flere få vite om gjennom å foreslå din bedrift til mottaker av denne prisen. Går du av med seieren kan du i tillegg til oppmerksomhet om din virksomhet stikke av med pengepremie på inntil 300 000 kroner. Frist 15. juni.

Bjørn Gimming innstilt som ny leder i Norges Bondelag

Bjørn Gimming fra Østfold er innstilt som ny leder av Norges Bondelag. Egil Christopher Hoen fra Buskerud og Bodhild Fjelltveit fra Vestland er innstilt som 1. og 2. nestleder.

Nå er det bondens tur!

Slik avslutta ordfører i Moss kommune, Hanne Tollerud, sin appell, som hun holdt for de mange frammøtte ved Jonsten i Råde tirsdag morgen. Både hun og kollega i Råde, René Rafshol, holdt appeller da over 50 bønder med traktorer fra kommunene Sarpsborg, Råde, Moss og Våler, møttes for å ønske Andreas Næss fra Sarpsborg god tur til Oslo.

På veien for norsk mat - kjører traktor til Oslo

Ti bønder spredt fra nord til sør har satt seg på traktoren med Stortinget som mål. Andreas Næss er klar fra Østfold, og her forteller han hvorfor de gjør det.

Sesongarbeidskraft

Vekstsesongen står for døra, og i koronapandemien er det viktigere enn noen gang at vi produserer norsk mat til norske forbrukere. Dessverre byr pandemien på store utfordringer med tilgangen på arbeidskraft i grøntsektoren. I den forbindelse har bondelagene i Viken opprettet samarbeid med NAV i Vest og Øst Viken.

Våre samarbeidspartnere