Det er uvirkelige tider med krig i Europa, og de fleste politiske partier snakker mye om hvor viktig det er med matproduksjon. Nå diskuteres matberedskap og matkorn med stor alvorlighet. Samtidig opplever den enkelte bonde en tsunami på utgiftssiden. Vi håper våre politikere gir den norske bonden økonomiske rammevilkår så vi kan produsere sunn, næringsrik og ikke minst nok mat. På årsmøtet i Østfold Bondelag ble vi oppfordret til å så solsikker i jordekanter i sympati med våre Ukrainske kollegaer og for å minne om sårbarheten med verdens matvareproduksjon. Lykke til med en ny vekstsesong.

 

Rakkestad og Degernes Bondelag jobber for å øke bærekraftig matproduksjon på lokale ressurser. Målet er gode rammevilkår både sosialt og økonomisk for våre medlemmer.

 

Aktiviteter framover

Nedenfor finner du en oversikt over hva som skjer i Rakkestad og Degernes Bondelag sin regi i tida framover. Invitasjoner til de enkelte arrangementene finner du i menyen til høyre.

 

30. mars – våronnmøte på Bondestua

i samarbeid med Sognesuper’n. På invitasjonen står det ‘enkel servering’, men der har Christer forhandlet fram PIZZA.                                                

 

31. mars og 7. april er det Grønne Møter på Fru Blom

i samarbeid med Næringsrådet. Har du en liten gründer i deg eller ønsker noen nye ideer til næringsutvikling, anbefaler vi disse to kveldene.        

                                                                                                       

6. april – Bygdepratmøte i Bøndernes hus

i samarbeid med Degernes Bygdekvinnelag. Poteten står i sentrum denne kvelden, og det blir en kveld med bygdehistorie og god mat.

 

Utstiller i Rakkestadgata

Vi ønsker å vise fram matskattene som produseres i bygda vår. Har du noe å selge, inviteres du til å delta på en eller flere av torgdagene i Rakkestad. Det er gratis å delta. Vi håper mange benytter sjansen.

 

HMS-dag på ungdomsskolen

Vi skal i samarbeid med NLR arrangere HMS-dag på ungdomsskolen 8. april og trenger flere bønder. Dagen er utsatt fra desember. Har du mulighet til å delta fra kl 08.30 -13.00, ring Kristin 97539759. Du trenger ikke ha spesiell kompetanse for å være elevveileder.

Si noe hyggelig til noen rundt deg, og TA VARE PÅ DEG SJØL. De fleste av oss trenger noen gode ord i disse spesielle tidene.