Med mange gode hjelpere og stor innsats drives melkeproduksjon, storfe- og sauehold på samme tun. Lamminga var i full gang da bøndene kom på besøk, og gjødselspredning med slange og stripespreder stod på vent, mens gravemaskina utbedret grøfter for full musikk. Bakteppet for drifta og utviklinga av bruket farges også av forestående vegutbedringer på Rv.4 og Fv.330, som passerer på hver sin side av tunet. Arealer under press har ikke lagt synlig demper på satsningsviljen på Biristrand.

For å styrke kjennskapen til prosessene rundt vegplanlegging, reguleringsplanarbeid, grunnerverv og utbygging stilte Statens vegvesen mannsterke og topptunge opp på Strandheim forsamlingslokale. Nysgjerrige og konstruktivt kritiske bønder hørte seksjonsleder for Eiendomsseksjonen i Region øst, Kjell Blomseth, beskrive grunnerververnes arbeidsoppgaver og utfordringer. Hans hovedbudskap var å tydeliggjøre deres mandat, som er å finne rettferdige løsninger og prisfastsettelse - basert på samme kriterier uansett hvor i landet tiltaket gjennomføres. Til å orientere om E6 prosjektets prosesuelle steg og innhold stilte planleggingsleder for E6 prosjektet, Bjørn Hjelmstad. Stor spenning er knyttet til hvordan lokalmiljøer og næringsvirksomhet vil takle byggeperioden på E6 da fylkesvegen blir omkjøringsveg i kortere og lengre perioder. At gang- og sykkelveger kan bli greit å ha på plass den dagen trafikken på Fv.330 øker med 12.000 kjøretøy i døgnet, er lett å forstå. 

Jordvern er et tema som stadig øker i aktualitet og det fremkom endel kreative forslag til makeskifte og tiltak for å avbøte berørtes ulemper. Oppfordringen fra  grunnerververne er å opprette grunneierforeninger for å koordinere og styrke kommunikasjonen mot Statens vegvesen. -Et tips verdt å merke seg for berørte av vegprosjekter i hele fylket.