Valle 100 år – 1917 -2017

Av Jorunn Løvdal,
  • Tips en venn om denne siden

Lena-Valle videregående skole inviterer til stor jubileumsmarkering lørdag 23. september for Valle som er 100 år i år. Markeringen vil inneholde tilbakeblikk på historien, vise fram skolen slik den er nå i 2017, og presentere framtidsbilder for skolen og de grønne næringene. Skolen og samarbeidspartnerne presenterer en rekke aktiviteter og poster.

Arrangementet henvender seg til alle som er interessert grønne næringer, til familier, barn, ungdom og voksne som vil lære mer om naturbruk.

Det starter med Toten janitsjar og tale ved rektor Torfinn Overn. Så kan gjestene «hilse på», kalver og sau, få se pløying med hest, gamle og nye moderne traktorer, motorsagshow, demonstrasjon av hogstmaskinsimulator, lassbærer. Skolen viser fram gamle og nye traktorer og utstyr. Det blir egen fotoutstilling med Vallebilder fra 1917 og fram til vår tid. Foredrag om skolens historie ved tidligere rektor Olaf Nøkleby.

Skolen og samarbeidspartnere serverer grønnsaksuppe til alle gjestene, ellers blir det salg av kaffe, Totenkringle og is på tunet, mens Lensbygda trekkspillklubb spiller. Se mer informasjon i vedlagte invitasjon og program, og les mer om Valle 100 år: http://www.lena-valle.vgs.no/nyheter/valle-er-100-ar-i-ar.80446.aspx

Elevene som går naturbruk på Lena-Valle vil fortelle om de ulike utdanningsvalgene som naturbruk har å tilby. Årets kull på naturbruk er 184 elever som er det høyeste på ca. 25 år. Voksenagronomtilbudet blir også presentert, også det er populært. Både ungdom og voksne fra hele fylket har blitt utdannet på Valle i 100 år.Lena-Valle videregående skole er Oppland fylkeskommunes eneste naturbruksskole, og mye spennende er i ferd med å skje på skolen med utbygging av nye husdyravdelinger på Presteseter og ny  anleggsgartnerhall. Flere bygg er under planlegging, ikke minst i lys av det grønne skiftet. Dette vil rektor Torfinn Overn fortelle om denne dagen.

Dette blir en dag for å se, oppleve og lære!

Vi ønsker alle unge og voksne hjertelig velkomne til Lena-Valle videregående skole avdeling Valle lørdag 23. september!

Invitasjon Valle 100 år

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
01
desember

Årsmøte Oppland Bondelag / Konstituerende årsmøte Innlandet Bondelag

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere