Det blir stor utskifting i fylkesstyret i år. Men vi er ikke bekymret, sier valgkomiteens leder Gjermund Lyshaug. Kandidatene, både til de to faste styreplassene og til 1. vara som møter fast i styret har god lokallagsballast. Ikke nok med det; på 2. varaplass foreslås et konsernstyremedlem i Tine.

Teksten fortsetter under bildet.

 

Valgkomiteen er ved godt mot. F.v. Gjermund Lyshaug, Ellen Marie Gjeilo (vara for Anne Evensen Torsgård som ikke hadde anledning til å møte denne dagen), Inger Johanne Kjorstad, Stein Rønjus Hålien og Bjørnhild Kihle.

Glad for at grøntmiljøet fortsatt er inne i styret

Tidligere leder i Østre Toten Bondelag, Bjørnhild Kihle er foreslått som ny representant for Gjøvik-Toten-regionen. Det har vært viktig for valgkomiteen å finne en representant for grønt-miljøet i Oppland etter at Mikkel Bakkegard takket nei til gjenvalg. Bjørnhild produserer potet, såfrø og såkorn. I tillegg til Bondelaget, har hun hatt tillitsverv i blant annet Hoff SA og Mat fra Toten. Hun kom inn i valgkomiteen i Oppland Bondelag ved forrige årsmøte, men fratrådde da hun ble forespurt om å gå inn i styret. Vara til valgkomiteen, Alf Bernhard Ouren, gikk inn i sluttfasen for valgkomitearbeidet. Av samme grunn blir det valg på nytt valgkomitemedlem fra Gjøvik-Toten for ett år. Valgkomiteens forslag her er Mikkel Bakkegard.

Produsenter med ku og sau inne fra Gausdal og Biri

Anders Hole Fyksen fra Gausdal er foreslått som ny representant for Sør-Gudbrandsdalen. Han sitter nå som leder i Gausdal Bondelag og har gjort det siden 2012. Han har også vært medlem og nestleder i Oppland Bondelags valgkomite. Anders er mjølke- og kjøttprodusent i Gausdal, og har også en bakgrunn som avløser, traktorselger og Imek-selger før han tok over garden Hågå. Han går inn i styret etter Per Heringstad som takket nei til gjenvalg etter at han ble valgt inn i konsernstyret i Nortura.

Anders satt i Oppland Bondelags valgkomite sammen med Kristina Hegge fra Biri. Hun er nå innstillt som 1. vara i Oppland Bondelags styret, og vil med det møte fast i styret. Også Kristina har lang fartstid som lokallagsleder, men ga seg som leder i Biri Bondelag i fjor. Nå er hun inne i en hektisk byggeperiode. Nytt sauefjøs er under oppføring, og målet er 200-250 vinterfora sau.

Høy kompetanse i vararekka

Videre på varamedlemsrekka finner vi Helga Thorvik Ulven som sitter som konsernstyremedlem i Tine. Hun har gått gradene i Tine fra produsentlaget i Vestre Slidre gjennom Rådet i Tine Øst og leder i regionstyret. Hun har vært medlem av konsernstyret i Tine SA siden 2009. Gjennom Tine-vervet har hun besøkt Oppland Bondelags fylkesmøter flere ganger. Hun har også vært nestleder i Vestre Slidre Bondelag, og er nå innstilt som 2. vara.

Jon Finborud fra Øyer-Tretten sitter nå som 3. vara og er innstilt til gjenvalg i dette vervet. Jon er svineprodusent og har blant annet vært leder i Norsvin Oppland.

Jon Lerhol fra Vang og Jane Dahl Sogn fra Jevnaker er ikke på valg. Jon Lerhol er foreslått gjenvalgt som nestleder.

 

Innstillingen er enstemmig. Valget blir gjennomført på årsmøtet i Oppland Bondelag 15.-16. mars.

Kontaktperson: Gjermund Lyshaug, tlf 97687598, e-post: glyshaug@hotmail.com