Ingen tvil om hvor Schjøtt-Pedersen er tirsdag 2. april, iallfall: Da er statsråd ved Statsministerens kontor Karl Eirik Schjøtt-Pedersen på Tingnes kulturhus på Nes, og sitter i panel sammen med Ringsaker-ordfører Anita Ihle Steen (Ap), leder Christian Anton Smedshaug i AgriAnalyse, Nortura-direktør Kjell Aage Øie-Kjølstad og Norske Felleskjøp-direktør Lars Fredrik Stuve.

Det er Nes og Helgøya Bondelag, Bygdeungdomslag og Bygdekvinnelag som står bak arrangementet.

Tittelen på det åpne møtet er: Drukner Innlandet i olje?

Dette gir grunnlag for å diskutere Innlands-utvikling i bredt perspektiv: Verdiskapning, produksjon, arbeidsplasser, velferd, beredskap og mattrygghet.

Noe av utgangspunktet er det sterke grunnlaget som landbruk, skogbruk og næringsmiddelindustri har i regionen. En stor andel av arbeidsplassene i Ringsaker og Innlandet for øvrig har sitt utgangspunkt i disse næringene. Samtidig trues næringene av det høye kostnadsnivået som blant annet oljen skaper i norsk økonomi.

Primus motor Anne Lise Mellbye er veldig godt fornøyd med panelet som stiller opp, og kan samtidig nevne en rekke andre innflytelsesrike personer som har meldt sin ankomst attåt:

Regiondirektør Christl Kvam i NHO Innlandet, leder Einar Myki i Hedmark Bondelag, avdelingsleder Grethe Fossli i næringspolitisk avdeling i LO, landbrukssjef Stein Inge Wien i Ringsaker kommune, NNN-leder Bjørn Moastuen på Nortura i Ringsaker, Bama-sjef Pål Alm i Brumunddal og regionsjef Guttorm Tysnes i Norges Lastebileier-Forbund Hedmark og Oppland.

Arrangementet starter med registrering kl 17.30, og panelet drar i gang kl 18. Det blir fullt mulig for publikum i salen å engasjere seg i siste halvdel av programmet, som er ventet å vare til kl 21.

- De som ikke rekker middag hjemme i forkant, kan bestille bord og rask middag på Spiseriet i forkant, lokker Anne-Lise Mellbye.

Middag denne dagen koster 150 kroner, og bord på Spiseriet bestilles på telefon 62 35 32 58.