Tillitsvalgte i Bondelaget fikk prøve sine Landbruksmeldings-kunnskaper på regionmøtene

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Nå er regionmøterunden i Oppland Bondelag over. Landbruksmeldinga var hovedtema, og de vel 100 tillitsvalgte som var tilstede fikk prøve seg på en quiz om innholdet i Landbruksmeldinga.

Lokallagene kom i disse møtene med reaksjoner og innspill til fylkeslaget på Landbruks- og matmeldinga. Regionmøtene ble i stor grad brukt til nettopp dette. Det var god debatt under møtene vedrørende innholdet og ambisjonene i meldinga. Styret i Oppland Bondelag skal i styremøte 31. januar samle disse innspillene og gi sin uttalelse til Norges Bondelag.

Bare en av de tillitsvalgte klarte full pott på quizen. Det var leder i Øyer Tretten Bondelag, Ouden Wasrud. Her får han overrakt forkle med påskrift Kjærleik til norsk mat av organisasjonssjef Ola Råbøl. Det ble forøvrig kåret quiz-vinnere på hvert regiomøte.

 

Ivar Bøe jr fra valgkomiteen, Sigmund Skullerud og Marit Olive Lindstad fra Fåberg Bondelag prøver seg på quizen.

 

Full konsentrasjon. Her Fåberg Bondelags Ole Kristian Jenvsoll og Erik Wedum.

 

I tillegg til Landbruks- og matmeldinga, var forberedelser til årets jordbruksforhandlinger, politikerkontakt, valgkomitearbeid i Oppland Bondelag og andre aktuelle saker oppe på møtene.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Grønt fokus for Innlandet – vi ga slowfood til fastfood-Erna

- Innlandet er et tyngdepunkt innen biobaserte næringer; jord og skog. Dette gir store muligheter for Innlandet, sa Erna Solberg på Agenda Innlandet-konferansen. Fra Bondelaget fikk statsministeren slowfood-poteter sammen med flere grønne oppfordringer.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere