Storstilt søk etter døde og skadde dyr etter ulvens herjinger på Hadeland

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Lørdag blir det storstilt søk etter skadde og døde dyr etter ulvens herjinger på Hadeland. Vi oppfordrer medlemmer til å bli med å hjelpe yrkeskollegaer i sør-fylket med dette søket.

Ulvens herjinger på Hadeland er en tragedie, både for folk, dyr, matproduksjon og for utnyttelsen av utmarka. Bønder på Hadeland har den siste uka søkt dag og natt etter egne og andres dyr. Over 100 dyr er funnet døde eller så skadet at de måtte avlives. Mange Opplandsbønder har opplevd lignende tragedier tidligere. De lever med en vedvarende frykt for hva som skjer med beitedyra denne sommeren.

Bli med på storstilt søk

Lørdag 10. juni blir det organisert storstilt søk over et større område på Hadeland etter skadde og døde dyr. Området er stort, vegetasjonen er tett og det er et vanskelig terreng å lete i. Derfor trengs det mye folk, og vi oppfordrer medlemmer til å bli med å hjelpe yrkeskollegaer i sør-fylket med dette søket.

Dere får beskjed om oppmøtested og tid når dere melder dere på. Meld deg på til en av disse:

  • Kristina Hegge (nestleder og rovviltkontakt i Oppland Bondelag - tlf 957 39 496)

  • Kåre Andre Ensrud (leder i Gran Bondelag – tlf 977 10 769)

  • Torstein Hensrud (leder i Jevnaker Bondelag – tlf 915 62 943)

  • Ole Stenerud (leder i Lunner Bondelag – tlf 994 37 513)

  • Kari Sofie A. Østen (leder i Brandbu Bondelag – tlf 975 07 002)

 

Les også:

En politisk villet tragedie 

Norges Bondelag ber Staten om hjelp til felling av ulv

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
01
desember

Årsmøte Oppland Bondelag / Konstituerende årsmøte Innlandet Bondelag

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere