Det norske måltid er en konkurranse der målet er å øke bevisstheten om kvaliteten på vår egenproduserte mat slik denne kan oppleves i et godt tilberedt måltid.

Konkurransen har pågått hvert år siden 2008. I fjor startet de opp med Det norske måltid som egen tv-serie. Landet er delt inn i fem regioner, og Oppland er med i regionen "Østpå" som foruten Oppland består av Hedmark, Akershus, Oslo og Østfold.

Produktene konkurrerer i fire klasser; fisk og skalldyr, kjøtt, ost og nyskapning. Det er en egen fagjury som har kommet fram til de nominerte i hver region. Det er åtte produkter som er nominert i regionen Østpå. Av disse er tre fra Oppland:

  • Vellagret rakfisk fra Noraker Rakfisk, Aurdal (fisk og skalldyr)
  • TINE Gudbrandsdalost G35, Lom og Sjåk (ost)
  • Fjelldronning fra Avdem Gårdsysteri, Lesja (ost)

To av de nominerte fra Oppland, har også før gjort det sterkt i konkurransen. Her fra 2010: f.v. Unni Noraker, Åse Haugstad og Gunnar Noraker.

 

Les mer på Det norske måltid.