I fylkesstyret er det en god blanding av damer og menn. Lokalt ser det annerledes ut. Av 218 valgte representanter inn i lokallagsstyrene våre er bare 38 av disse kvinner. Det er kanskje ikke så aller verst tenker du, men fylkesstyret mener det finnes flere engasjerte kvinner der ute som har meninger om landbruket og som kan bidra til å utvikle organisasjonen vår på en positiv måte, sier Hanne Bergesen.

Illustrasjonsfoto: Fra årsmøtet i Oppland bondelag 2011. En god blanding av kvinnelige og mannlige tillitvalgte på første rad.

Vi ønsker rett og slett at Bondelaget skal bli en mer attraktiv møteplass for gode diskusjoner, og vi mener det blir det mer av om både kvinner og menn er med, sier hun og limer igjen konvoluttene på invitasjonene som nå har gått ut til kvinnene som sitter i lokallagsstyrene i Oppland Bondelag.

Disse kvinnene (sammen med ei de ønsker å ha med seg) inviteres til en samling bare for dem på Honne Hotell og konferansesenter, Biri, torsdag 8. mars kl. 10.00 – 16.00 (program).

Det blir en dag med foredrag, samtaler og gode råd på veien videre både for fylkesstyret, men også forhåpentligvis for lokallagene, medlemmene og landbruket. Kommunikasjon og omdømmebygging av næringa vår er et veldig sentralt arbeidsfelt, og nytilsatt kommunikasjonssjef i Norges Bondelag Lise Boeck Jakobsen skal få oss til å dra opp rullgardina og tørre å stå fram for landbruket og norsk matproduksjon. I tillegg har vi med dyktige damer fra vårt eget tillitsvalgt-korps (en lokallagsleder, et fylkesstyremedlem og et sentralstyremedlem i Bondelaget). Det står mer om dem i programmet.

Vi mener at de damene som er invitert er viktige nettopp fordi de kan bidra til å vise mangfoldet i landbruket på en annen måte enn menn!, avslutter Bergesen.

Vi håper dere prioriterer dagen sammen med oss.

 

Påmelding til Oppland Bondelag  eller tlf 61 05 18 00 innen torsdag 23. februar.

Mer informasjon kan du få av Hanne Bergesen (917 44 596) eller Astrid Simengård (970 03 684)