Ny giv med Landbrukshelga 2015

Av Guro Breck,
  • Tips en venn om denne siden

Lørdag 31. januar - søndag 1. februar inviteres landbruket i Hedmark og Oppland til ei storstilt felles kurshelg. Her blir det 20 kurs å velge blant, ei sosial og givende felles ramme, og mange spennende foredragsholdere å stifte bekjentskap med.


Landbruksråd Innlandet ønsker velkommen til Landbrukshelga 2015. Her ved styre/sekretariat: (øverst fra venstre:) Anette Jørstad (Oppland Bonde- og Småbrukarlag), Ellen Anne Bergseng (Tine), Tåle Willerud (Oppland Bondelag), (nederst fra venstre:) Einar Myki (Hedmark Bondelag), Torunn Heringstad (Mjøsen) og Astrid Simengård (Oppland Bondelag).

Hjertelig velkommen til ei inspirerende kurshelg for alle i landbruket i Hedmark og Oppland!

Kurshelga finner sted på Quality Hotel & Resort Hafjell i Øyer i Oppland helga 31. januar - 1. februar.

Denne lørdagen og søndagen skal gårdbrukere og andre med tilknytning til landbruket i Innlandet samles til felles kurshelg på tvers av produksjoner. Tanken er å samle kreftene, i stedet for at en rekke organisasjoner skal sitte på hver sin tue og arrangere hver sine produksjonsspesifikke småkurs.

Samtidig er det satt av god tid til sosialt samvær og felles løft, og en egen bolk med erfaringsutveksling for de enkelte produksjonene. Slik vil arrangørene skape et tilbud som både er spisset nok for den enkelte gårdbruker, og samtidig så bredt at dette kan bli en storstilt samling for landbruket i Innlandet.

Det er Landbruksråd Innlandet som står bak Landbrukshelga.
De organisasjonene som tilbyr kurs er:
Nortura, Felleskjøpet Agri, Geno, Bondelaget, Norsk Landbruksrådgiving, Tine, Tyr, Bonde- og Småbrukarlaget, Mjøsen, Birøkterlaget og Inn på tunet.

Noen eksempler:

  • Ta Landbruksrådgivingens kornskole
  • Få bedre økonomi i storfekjøttproduksjon
  • Lær om oppdeling av slakt
  • Oppnå bedre klima i fjørfehus
  • Møt Per Harald Grue, mannen som har ledet 29 jordbruksforhandlinger i Landbruksdepartementet, og som i vår ga ut bokverket Norsk landbrukspolitikk 1970-2010.

Kursene er lagt opp som parallellsesjoner. På den måten skal hver kursdeltaker velge seg ut fire kurs som hun/han ønsker å delta på.

Se hele kursprogrammet her.

Les omtale av de enkelte kursene her.

Arrangørene har fått innvilget offentlig støtte, slik at vi kan tilby en sterkt rabattert pris. Helga koster kun kr 1500 kroner.
Følgende er inkludert i prisen: Kurs gjennom to dager, med minst fire kursbolker. Overnatting på Quality Hotel og Resort Hafjell. Lunsj og middag lørdag, frokost og lunsj søndag, samt div pausemat.
Vi ser gjerne at flere fra samme familie deltar. Da er prisen 1000 for deltaker nummer 2.

Påmeldingen er åpen fra 1. oktober (framskyndet et par uker på grunn av stor interesse).
Det er førstemann til mølla!
Vi har et lettfattelig og enkelt digitalt påmeldingssystem. Meld på nå - gå direkte inn på påmeldingssida vår her: www.deltager.no/landbrukshelg2015

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag er sekretariat for arrangementet.
Har du spørsmål, kan du ta kontakt med følgende personer:
Tåle Willerud, Oppland Bondelag, tale.willerud@bondelaget.no, 95843245
Astrid Simengård, Oppland Bondelag, astrid.simengard@bondelaget.no, 97003684
Guro Breck, Hedmark Bondelag, guro.breck@bondelaget.no, 95779208

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere