Landbrukshelga 2.-3. februar 2019

Av Astrid Simengård,
  • Tips en venn om denne siden

Sett av første helga i februar. Snart kan du melde deg på Landbrukshelga 2019. Helga for faglig og sosialt påfyll!

Kunnskap er lønnsomt! Nettverk er bra! Sosialt påfyll og en god dose humor gjør hverdagen lettere! Et godt måltid sammen med trivelige kollegaer og venner er både smakfullt og sunt for sjela! Og ei helg med din kjære på hotell er vel heller ikke å forakte.

Er dette noe for deg? Ja, da setter du av første helga i februar!

Fra Landbrukshelga 2017

Landbrukshelg for tredje gang

Landbruksråd Innlandet arrangerer for tredje gang Landbrukshelg for bønder og andre med tilknytning til landbruket i Oppland og Hedmark. Og vi anbefaler at du tar med deg evt partner, for her er det noe for enhver smak. Og nettopp det å gjøre noe sammen med din nærmeste er et kjempepoeng i seg sjøl. Derfor legger vi opp til en hyggelig pris på hele pakka, og enda hyggeligere om dere er flere som kommer sammen.

Programmet denne gangen er delt opp i temaene Marked, Økonomi, Inspirasjon, Dyrevelferd, Klima/miljø og Teknologi. Og det blir en blanding av fellesforedrag og parallellsesjoner på 45 minutter. I tillegg gjentar vi suksessen med et foredrag om livet på en gard. Denne gangen får vi med oss Hedvig Rognerud fra Rådhuset Vingelen med foredraget: Ett tun, flere generasjoner og mange roller – til glede og besvær?

Vi har igjen litt småflikking på programmet, men det vil legges ut her så snart det er klart.

Og påmeldingen starter 15. november

 

 

Middag med Innlandsmeny

Hvem er vel mer kresen på valg av råvarer enn produsentene sjøl? Du tuller ikke med maten når bønder samles til godt lag! Derfor er hotellet utfordret på valg av råvarer og smaker.

 

 

 

Gode muligheter med innenlandsk arbeidskraft

Vi skal bygge et godt miljø med en miks av utenlandsk og innenlandsk arbeidskraft. Vi skal opprettholde matproduksjon, og dette skal bli moro. Men skal vi få det til, må myndighetene hjelpe til, sier grøntprodusent Per Odd Gjestvang.

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
01
desember

Årsmøte Oppland Bondelag / Konstituerende årsmøte Innlandet Bondelag

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere