Vil du inspireres til å se mulighetene i landbruket? Vil du bli kjent med andre kvinner så vi kan støtte og løfte hverandre frem? Da er dette inspirasjonsseminaret rette plassen for deg.

Alle kvinner i landbruket er hjertelig velkomne!

Programmet inneholder gode og inspirerende foredragsholdere, tid til diskusjoner og god mat. 

Benja Stig Fagerland

Fredag 21. september møtes vi 15.30. Fylkesordfører Gro Lundby åpner seminaret før vi slipper til Benja Stig Fagerland. Hun er en prisbelønt internasjonal forretningskvinne, forfatter og populær internasjonal foredragsholder!

Grete Sjurgard, lomskvinne og bedre kjent som topptillitsvalgt i flere landbruksorganisasjoner, vil gjennom dialog med Fagerland, diskutere hva det innebærer å være tillitsvalgt.

Før middagen, får vi høre seminarets eneste mannlige innslag; historiker og forfatter Thor Gotaas. Han vil ta oss med på en historisk reise der vi ser på kvinners oppgaver og posisjon gjennom tidene.

 

Kathrine KlevelandLørdag starter Kathrine Kleveland, mest kjent som leder i Norges Bygdekvinnelag. Hun er en meget engasjert kvinne og levende opptatt av landbruket og trygg matproduksjon. Blant annet er hun koordinator for nettverk for GMO-fri mat og fôr.

 

 

 

 

Etterhvert dukker flere damer opp og vil belyse næringsutvikling, nettverk og engasjement med utgangspunkt i sine virksomheter.

Charlotte Holberg SveinsenMest kjent blant disse damene er Charlotte Holberg Sveinsen som driver Skafferiet på Helgøya. Hun fikk tidligere i sommer Askeladdprisen 2012 fra Norges Bondelag og Landkreditt og Gründerprisen fra Toten Sparebank.

Monica Klette fra Snertingdal og Hilde Rud fra Ringsaker tar utgangspunkt i sine garder, med henholdsvis mjølkeproduksjon og skog/Inn på tunet.

Programleder for seminaret er Marthe Bay Haugen, kommunikasjonssjef i Norsk Landbrukssamvirke. Prosjektleder er Hanne Bergesen, styremedlem i Oppland Bondelag.

 

Invitasjon med program kan du laste ned her.

 

Seminaravgift:

Hele seminaret inkludert måltider og overnatting: 950,- i dobbeltrom, 1150,- i enkeltrom

Første dag uten middag: 750,- (+ 500,- for middag)

Andre dag inkl. lunsj: 750,-

 

Påmelding til Oppland Bondelag; oppland@bondelaget.no eller tlf 61 05 18 00 innen 5. september.

 

Seminaret er en del av prosjektet RULL (rekruttering, utdanning og likestilling i landbruket).

Prosjektet er et partnerskap mellom Oppland Fylkeskommune, Fylkesmannen i Oppland, Oppland Bondelag, Oppland Bonde- og småbrukarlag, Mjøsen Skog, Oppland Bygdekvinnelag og Oppland Bygdeungdomslag.

 Jeg skal på seminar, kommer du?