Kort vei til topps i Bondelaget

Av Astrid Simengård,
 • Tips en venn om denne siden

De tillitsvalgte i Oppland Bondelag diskuterte hva som gjør at de trives i rollen som tillitsvalgt i det lokale bondelaget. Kort vei til toppen i organisasjonen og en inspirerende fylkesleder var en av trivselsfaktorene som kom fram under ledermøtet i Oppland Bondelag.

Under ledermøtet ble deltakerne fordelt i små grupper. Noen gikk en tur på glattisen på Skei for å klarne hjernen ute, mens andre satte seg i en av godstolene inne. Felles for alle var at det var trivsel som skulle diskuteres. Hva får deg til å trives i jobben som tillitsvalgt i boondelaget? Her er noen av svarene:

 • samhørighetsfølelse
 • inspirerende å møte andre
 • kort vei til topps i organisasjonen
 • lære om andre produksjoner gir meg større perspektiv
 • godt samspill i styret
 • fylkeslederen sprer engasjement og inspirasjon
 • lett å komme inn i bondelaget som innflytter
 • tyngde i lokalsamfunnet
 • positive tips
 • lærer drift av organisasjon
 • får mer informasjon og innsikt
 • gjør en jobb for en god sak
 • det må være et mål for oss tillitsvalgte å få fornyet tillit!

 

Må/bør/kan-oppgaver i lokallaget

Lokallagene har mange oppgaver på sin arbeidsplan. Deltakerne diskuterte hva de mener skal være må-oppgaver, bør-oppgaver og kan-oppgaver for et lokallagsstyre. 

 

 

Deltakerne mente det var vanskelig å gruppere, men var klare på at politisk arbeid, kampanjer/aksjoner, høringer og medlemsverving er blant må-oppgavene.

Dette spørsmålet blir fulgt opp på regionmøtene som arrangeres på nyåret.

 

 Det ser ut til at de tillitsvalgte trives på ledermøte.

 

 

Arbeidskraft i matproduksjon

Grunnlaget for matproduksjonen legges de neste ukene, og mange er spente på om det er nok hjelp å få tak i nå, og ikke minst når det skal høstes i sommer og senere i høst.

Eierskiftekurs høsten 2020-vinter 2021

Oppland Bondelag og Hedmark Bondelag inviterer til kurs i eierskifte tre steder i Innlandet høsten 2020 og vinter 2021. Korona-viruset stopper alle møte- og kursvirksomhet nå, men vi håper ting skal normalisere seg til høsten.

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Lunner Bondelag - årets lokallag

Lunner Bondelag er kåret til årets lokallag i Oppland for 2019. Lunner og Vestre Toten er fylkets beste ververe, og Fåvang hedres som årets influenser. Offentliggjøringen skjedde under et telefonmøte i går kveld.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Disse skal jobbe for Innlandet Bondelag

Dette laget skal stå for den daglige kontor-driften av det nye Innlandet Bondelag etter sammenslåing 19. mars: Margrete Nøkleby, Astrid Simengård, Jorunn Løvdal, Anne Rustad, Guro Breck og Ola Råbøl.

Valgkomiteene i Innlandet

Stor interesse for verv i Innlandet Bondelag

Interessen for lederposisjon og styreverv har vært så stor at valgkomiteen for Innlandet Bondelag har lagt fram to likeverdige innstillinger. – Denne «luksusen» er et sterkt tegn på at det nye Innlandet Bondelag anses som viktig og attraktivt, sier Gustav Grøholt, leder i valgkomiteen.

Grønt fokus for Innlandet – vi ga slowfood til fastfood-Erna

- Innlandet er et tyngdepunkt innen biobaserte næringer; jord og skog. Dette gir store muligheter for Innlandet, sa Erna Solberg på Agenda Innlandet-konferansen. Fra Bondelaget fikk statsministeren slowfood-poteter sammen med flere grønne oppfordringer.

Dette skjer i Oppland Bondelag

Mandag
02
november

Skattekurs 2020

Scandic Lillehammer Hotel
Tirsdag
08
desember

Møte for nye lokallagsledere

Mjøsen Skog, 5. etg.

Våre samarbeidspartnere